Testissä: Luonnonkosmetiikalla eroon selluliitista?

Saimme kotimaiselta Flow kosmetiikka -yhtiöltä toimitukseen kokeiluun erilaisia luonnonkosmetiikkatuotteita. Ensimmäisenä testiin pääsi söpöön pinkkiin pakettiin pakattu Kataja-selluliittisaippua. Olin innoissani, koska en ole aikoihin pessyt vartaloani palasaippualla.

Ennen käyttöä kävin ostamassa palasaippualle posliinisen saippua-astian, jossa saippua pysyisi puhtaana. Luin netistä, että astian kuuluu olla sellainen, josta ylimääräinen vesi pääsee valumaan pois. Näin palasaippua pääsee kuivumaan käyttökertojen välissä ja pysyy puhtaampana.

Tuoteinfossa kerrotaan, että saippua auttaa vähentämään selluliittia tai pääsemään siitä jopa kokonaan eroon. Olin aika skeptinen, koska koin pari vuotta sitten ahdistusta selluliitistani ja kokeilin monia eri tuotteita, jotka lupasivat poistaa selluliittia. Lopulta totesin, että ainut keino vähentää ja poistaa selluliittia on liikunta, veden riittävä juonti ja hyvä ruokavalio.

Halusin kuitenkin antaa Katajalle mahdollisuuden. Katajan lisäksi saippua sisältää eteerisiä öljyjä, merilevää, turvetta, kahvia ja monia muita villinä kasvaneita luomuraaka-aineita.

18109925_10155205713266382_1679456372_o

Flow kosmetiikan sivuilla kerrotaan, että parhaaseen lopputulokseen pääsee, jos saippuaa käyttää 1-2 kertaa päivässä. Saippuaa kuuluisi hieroa pesukintaan avulla pyörivin liikkein alhaalta ylöspäin viidestä kymmeneen minuuttiin.

Suurimmat kehoni ongelmakohdat ovat reiteni. Selluliitti ei enää häiritse elämääni, enkä jaksa vältellä sortsien pitämistä kesäisin selluliittini takia, mutta ei siitä tietenkään haittakaan olisi, jos yhden saippuan ansiosta ihoni olisi vielä kiinteämpi.

Ensimmäisellä käyttökerralla huomasin, ettei saippuan tuoksu ollut kauhean hyvä. Päätin kuitenkin pestä itseäni ainoastaan kataja-saippualla siihen asti, kunnes se kuluu loppuun. Palasaippuat ovatkin huomattavasti riittoisampia kuin nestesaippuat, koska ne eivät sisällä turhaa vettä. Pesin koko vartaloni saippualla kerran päivässä ja hieroin takareisiäni noin kolmen minuutin ajan.

Vaikka tuoksu ei ollut paras mahdollinen, oli saippua muuten todella miellyttävä. Selluliitin vähentyminen perustuu mahdollisesti siihen, että saippua tuntuu kuorivan hyvin ihoa. Saippuan pinta on hyvin karhea ja alussa se saattaa, jopa raapia herkkäihoisia. Pesun jälkeen iho jää nahkean kiinteäksi, mutta puhtaaksi.

18110037_10155205713241382_2050343889_o

Noin parin kuukauden käytön jälkeen olin rakastunut palasaippuaan, vaikka en edelleenkään huomannut selluliittini katoavan mihinkään. Selluliitti oli ja pysyi, mutta iho tuntui selvästi sileämmälle. Palasaippuan hyvä puoli oli myös siinä, että se ei kuivattanut ihoani. Monet keinotekoiset saippuat ovat niin voimakkaita, että puhdistaessaan ne poistavat iholta kaiken rasvan. Tämän takia monet joutuvatkin rasvaamaan koko vartalonsa suihkun jälkeen.

Selluliittisaippuan lisäksi Flow kosmetiikalta löytyy monia muitakin käsintehtyjä palasaippuoita eri tarkoituksiin. Suosittelen vaihtamaan palasaippuaan, sillä näin saatat säästää rahaa ja eritoten luontoa!

Teksti ja kuvat: Leena Ruusu