Testissä: LUSH:n juhlasesongin kosmetiikkaa

Saimme toimitukseen testiin läjän ihania Lush-kosmetiikkayrityksen uutuuksia, jotka sopivat niin joulun kuin uuden vuoden tunnelmointiin. En ollut päässyt kokeilemaan suurinta osaa tuotteista, joten olin erittäin innoissani tästä testistä. Minä nappasin testiin seuraavat tuotteet: vegaaninen, hohtava huulipuna sävyssä Rudolph, Candy Cane -hammastahnajelly, Sleepy Dust -vartalopuuteri, Let It Snow -kimallepala sekä huulikuorinta maussa Galaxy.

lush

Metallinhohtoinen huulipuna ja kierrätysmetallista tehty huulipunakotelo

Ensimmäisenä päätin heti testata Lushin huulipunaa, koska vegaaniset huulipunat tässä muodossa eivät todellakaan olleet minulle tuttuja. Ja voi pojat! Kierrätettävä huulipunakotelo on mielestäni aivan mahtava idea, mutta sen käytännöllisyys ei olekaan mikään läpihuutojuttu, ja punan saaminen koteloon vaati aikamoista temppuilua. Tässä kohtaa haluaisin myös huomauttaa, että huulipunaa kuoriessa suojavahastaan kannattaa ehdottomasti suojata kädet jotenkin, muuten touhusta tulla sotkuista. Suosittelen esimerkiksi kumihanskoja tähän hommaan. Täältä löydät myös selkeät ohjeet huulipunan asettamiseen, jotta vältyt pahimmalta sotkulta. Itsehän en tuota videota tajunnut avausvaiheessa katsoa…

lush huulipuna

Huulipuna on siis ostovaiheessa kääritty suojelevaan, biohajoavaan vahakerrokseen, joka sopii lajiteltavaksi biojätteeseen. Se revitään punan päältä ja lopulta sijoitetaan kierrätettävään huulipunahylsyyn, joka myydään erikseen.

lush huulipuna

Huulipuna itsessään oli todella miellyttävä huulilla, ei kuivattanut ja pysyi jopa syömisestä huolimatta yllättävän hyvin huulilla koko päivän. Olen myös täysin rakastunut Rudolphin metallinhohtoiseen sävyyn, ja oli ilo kuulla, että metallinhohto on saatu puniin aikaan biohajoavalla glitterillä.

lush huulipuna

Candy Cane – hammastahnajelly

Hammastahnajelly oli ehkä mielenkiintoisin kokemus hetkeen! Avatessani purkin mieleni valtasi lapsuusmuistot, sillä käytin hammastahnaa, joka maistui hyvin samantyyppiseltä kuin tämä. Mainittakoon, että minulla oli epäilykseni siitä saisiko tällainen karkintuoksuinen tahna hampaani puhtaaksi, mutta tämä mintun ja mentholintäyteinen hammastahnajelly todellakin puhdistaa hampaat siinä missä perus pepsodenttikin ja jättää suun raikkaaksi moneksi tunniksi. Tahnaa otetaan siis ensin nokare hammasharjaan ja sitten vasta kostutetaan harja hampaiden pesua varten, jotta jellyn säilyvyys on taattu. Mielestäni nämä hammastahnajellyt ovat myös oivallinen lahjaidea aina vauvasta vaariin ja ympäri vuoden!

lush hammastahna

Sleepy Dust – vartalopuuteri

En ole aiemmin testannut vartalopuuteria, ja tuntuu, että tämä vuodenaika ei ollut paras omaan testaukseeni. Unentuloon tämä laventeliöljyä sisältävä vartalopuuteri ei ainakaan minun kohdallani vaikuttanut, mutta kärsinkin unettomuudesta, joten ei siitä sen enempää. Voisin kuvitella, että puuterilla olisi jonkinlainen rauhoittava vaikutus normaaliin kaduntallaajaan. Itse testasin puuteria suihkun jälkeen, ja siihen se onkin oivallinen keino, jos haluaa esimerkiksi nopeasti vaatteet päälle suihkun jälkeen salilla, uimahallissa, saunaillan jälkeen tai vartalovoiteen kuivumisen nopeuttamiseksi. Vartalopuuterista olisi varmasti myös kesällä paljon enemmän hyötyä hikoilun keskellä. Koska vartalopuuteri sisältää myös parfyymia, sopii se esimerkiksi tuoksuherkille hajuveden sijaiseksi.

lush vartalopuuteri

Let It Snow – kimallepala

Sinisen hohtava, pakkaukseton kimallepala oli hauska kokemus ja siitä on yllättävän moneksi. Vaikkakin hierontapala on tarkoitettu vartaloa varten, mielestäni se käy myös highlighteriksi kasvoille, miksei jopa hiuksiin jos innostuu tekemään vaikka glitter-raitoja.

lush kimallepala

Kimallepalaa lämmitetään siis ensin hieman käsien välissä ja sen jälkeen hierotaan iholle tuomaan säihkettä ja juhlatunnelmaa. Sopii myös täydellisesti ensikesän festareille!

lush kimallepala

Galaxy-huulikuorinta

Lushin huulikuorinta on tuotteena minulle entisestään tuttu, sillä minulla on ollut käytössä aiemmin ilmestynyt syksyinen Pumpkin Spice. Limited edition -tuote Galaxy pääsi kuitenkin yllättämään sen makunystyröitä herättelevällä (ja sekoittavalla) makumaailmallaan. Olin kirjoittanut ylös muistiinpanoihin, että maku toi mieleeni mustaherukan, mutta tuotetiedoissa ei mainita mitään herukoista vaan pikemminkin vadelmista, neilikoista, kanelista ja sitruunasta.

lush huulikuorinta

Kuvat: Nelly Tatti


Nelly on helsinkiläinen freelance-valokuvaaja/toimittaja, joka päätti ottaa härkää sarvista ja perustaa oman nettilehden. Intohimoina kuvaamisen lisäksi ovat musiikki, psykologia, hyvä ruoka ja kengät.