Testissä: LUSH:n pakkaukseton Naked-tuotesarja

Kun päätimme aloittaa Uusi vuosi ja muovittomampi minä -artikkelisarjan saimme samalla kuulla, että Lush -kosmetiikkayritykseltä on tulossa ihan uusi Naked-tuotesarja, jossa kaikki kosmetiikkatuotteet ovat pakkauksettomia. Sarja lanseerattiin 24. tammikuuta ja toimituksemme sai testiin sarjan tuotteita. Saimme samalla myös huikean koulutuksen Asematunnelin myymälässä pakkauksettomien tuotteiden käytöstä. Vau mitä palvelua!

Lush myyjä opastaa Naked-tuotteiden käytössä

LUSH osana eettistä ja ympäristöä säästävää ihonhoitorutiinia

Jos Lush tuotemerkkinä ei ole vielä entuudestaan tuttu, niin kehotan sinua jatkamaan lukemista. Monet meistä ovat alkaneet etsimään ratkaisuja ja tekemään tietoisempia ympäristöä säästäviä valintoja jokapäiväisessä arjessa. Uskallan väittää, että sen helppous on tehty meille täysin mahdolliseksi ja mutkattomaksi. Meitä reippaammat ovat lähteneet jo mm. Zero Waste -liikehdintään mukaan. Hellitään maapalloa yhdessä ja itseämme samanaikaisesti.

Lush on peräisin Poolesta, Englannista ja sen alkuperäisiä kehittäjiä ovat Mark ja Mo Constantine, Liz Weir, Helen Ambrosen, Rowena Bird sekä Paul Greaves. He halusivat yhdessä luoda tavaramerkin, joka sisältäisi vain tuoreimpia, eettisiä ja rehellisesti tuotettuja raaka-aineita. Tänään Lush myy kaikkea mitä voit vain kuvitella kylpyhuoneeseesi; saippuoita, deadorantteja, parfyymeja, hiustenpesuaineita eri hiustyypeille sekä hoitoaineita. Merkillä on myös lukuisia kylpyvaahtoja, kylpypommeja, hiusnaamioita, vartalo-öljyjä ja seerumeita. Lush tunnetaan myös eläinten oikeuksia puolustavana merkkinä.

Lush myyjä opastaa Naked-tuotteiden käytössä

Edelläkävijä pakkauksettomuudessa ja eettisyydessä

Merkki valitsee huolella raaka-aineiden toimijat ja matkustaa tiiminsä kanssa potentiaalisten raaka-ainetuottajien luokse, jolloin he tutkivat ainesosan matkan kylvöstä aina sadonkorjuuseen. Lushin työntekijät tutustuvat viljelijöihin ja tuottajiin henkilökohtaisesti samalla tarkistaen mm. työntekijöiden työolosuhteet. Lush ajaa positiivista muutosta, kannustaa kestävyyteen ja muodostaa pitkäkestoisia suhteita ympäri maailmaa.

Lushin tuotteet ovat pakkauksettomia tai ne on laitettu kierrätettäviin pakkauksiin. Tuotteet itsessään sisältävät vain tuoreimpia raaka-aineita ja ovat siksi turvallisia iholla. Tuotteet ovat ikään kuin ruokaa ihollesi. Monet niistä sisältävätkin oikeita ruoka-aineita, esimerkiksi avokadoa tai taateleita.

Pakkauksettomat tuotteet testiin

Puhdistusöljyt

Ihoa kirkastava Jade Roller -kiinteä puhdistusöljy. Älä suotta anna öljy-sanan hämätä sinua, sillä öljyt tekevät hyvää ja kosteuttavat ihoasi luonnollisesti. Itselläni on melko rasvoittuvainen sekaiho enkä ole huomannut öljyjen muodostavan minkäänlaisia näppylöitä tai tukkeutumia. Jade Rollerin sisältämät murumuru- ja sheavoi kosteuttavat ihoa, ja kiinteän öljypalan ulkopinnalle jäävät pienet mungopavut antavat kasvoilleni ihanan hellän hieronnan. Kamomillaetikka sekä ruusuvoi tunnetusti rauhoittavat ja napakoittavat ihon pinnan jättäen sen kimmoisaksi. Puhdistusöljy sisältää myös minttua, minkä on sanottu vilkastuttavan kasvojen verenkiertoa. Pestyäni kasvoni Jade Rollerilla ihoni tuntuu kirkkaalta ja hoidetulta. Ihanaa hemmottelua arjen keskellä! 4/5 (AD)

Rauhoittava Sleepy Face -kiinteä puhdistusöljy. Kyseinen puhdistuspala oli niin suloinen ilmestys, etten meinannut uskaltaa ottaa sitä testikäyttöön! Sleepy Face on oivallinen rentoutusmenetelmä kasvoillesi, kun haluat ottaa hetken aikaa itsellesi pitkän työpäivän jälkeen. Sen ylelliset luonnonvoit kosteuttavat, laventeliöljy rauhoittaa ja kauramaito hellii herkkää ihoa. Tämän perään sopiikin hyvin kaveriksi esimerkiksi Argan -kiinteä kasvoöljy. Tuote ei tosin oikeasti ainakaan itseäni rauhoita eikä varsinkaan väsytä, joten siitä miinuspisteitä muuten kivalle puhdistusöljylle. 3/5 (NT)

Kuoriva Gritty Politti – kiinteä puhdistusöljy. Olen nyt jo hetkisen ollut ilman rakeellisia kuorintoja, sillä huomasin, että rakeet “kuorivat” herkkää ihoani vähän liikaakin. Minua siis jännitti hiukan saadessani käsiini rakeita sisältävän, kiinteän puhdistusöljyn. Gritty Politti on tarkoitettu iholle, joka kaipaa “puhdistusta, kuorintaa sekä puhtaita ihohuokosia”. Se sisältää kookoksen kuorta, joka “kuorii hellästi turhan sameuden ja kuolleet ihosolut pois” sekä cupuacuvoita ja ruusupuuöljyä, jotka kosteuttavat, mutta auttavat myös liikaa öljyä tuottavia kasvoja. Rakeet eivät olleet herkälle iholleni liikaa vaan puhdistivat ihon hyvin ja ilman, että se tuntui puhdistuksen jälkeen liian kuivalta. Jatkossa voi kuitenkin olla, että en käytä tätä joka päivä, vaan enintään 2-3 kertaa viikossa ns. kuorivana puhdistajana. 4/5 (EV)

Pakkaukseton 7-to-3 -puhdistuslappu

Puhdistuslappu tuoksuu taivaalliselta! Se sisältää orkideauutetta ja on ihanan hellä iholle. Tuote on hyvin ohut ja taipuisa, jonka vuoksi se on helppo ottaa kevyesti esimerkiksi matkalle. Sen sisältämä puhdistusmaito puhdistaa kuivaamatta ja se on täysin biohajoava. Puhdistusliinan tavoin lappu kastellaan, jonka jälkeen sillä voi pyyhkiä kasvot. Pesun jälkeen sen voi huuhdella ja jättää kuivumaan odottamaan seuraavaa pesukertaa varten. Ihoni tuntuu pesun jälkeen raikkaalta ja hyvin hoidetulta. Tämä on erittäin innovatiivinen keksintö! 6/5 (AD)

lush pushdistuslappu

Rakastuin tähän keksintöön! Olen kova kuluttamaan meikinpoistopyyhkeitä, ja siksipä laitoinkin puhdistuslapun kovaan testiin. Poistin ensin meikin toiselta puolelta kasvoja meikinpoistopyyhkeellä ja lopuksi putsasin toisen puolen naamasta Lushin puhdistuslapulla. Pyyhin vielä kasvot kokonaan misellivedellä ja vanulapulla testatakseni jäikö iholle vielä meikkiä. 7-to-3:llä pesty puoli oli täysin puhdas, kun taas kasvopyyhkeellä oli vielä parantamisen varaa. Hintakaan ei päätä huimaa, sillä omassa käytössä puhdistuslappu on kestänyt monta pesukertaa. Muista vain kuivattaa lappu kunnolla, ettei se jää lojumaan veteen astiassa, jolloin käyttöaika lyhenee reilusti! 5/5 (NT)

Tämä tuote ilahdutti pehmeydellään. Itse ajattelen usein, että ihonhoito on itsensä hellittelyä, ja tämä tuote oli juuri sellainen – puhdistuslappu liukuu pehmeästi eikä jätä minkäänlaista kiristävää tunnetta iholle. Mielestäni ihanteellisinta oli käyttää tätä aamupuhdistukseen, mutta se toimi hyvin myös iltaisin toisena puhdistajana (öljypuhdistuksen jälkeen). Yksinään en kyllä tuotetta käyttäisi, etenkin jos käyttää paljon meikkiä ja vielä sellaista, joka pitäisi puhdistaa öljypohjaisella tuotteella. Tuote suositellaan käyttämään viikon sisällä ensimmäisestä käyttökerrasta, mutta itse olen käyttänyt sitä nyt viikon ja se tuntuu olevan edelleen ihan kelvollinen puhdistukseen! 3/5 (EV)

Kasvoöljyt

Sinisävyinen Light Touch -kiinteä kasvoöljy sisältää spirulinaa, joka suojaa erityisesti ympäristön haittavaikutuksilta ja sen mineraalipitoinen irlanninsammaluute virkistää väsynyttä ihoa. Se sisältää myös tasapainoittavaa taikapähkinäuutetta ja kosteuttavia luonnon öljyjä. Kasvoilla se tuntuu ihanan silkkiseltä ja rauhoittaa ihoa pesun jälkeen. Tunnen kuinka se muodostaa ihoa suojaavan pinnan, ja öljyjen ansiosta minun on helppo hieroa se kasvoilleni. Tämä on ehdoton suosikkini talven pakkasilla! Varoituksen sanana kuitenkin, ettei kannata jättää liikaa öljyä kasvoille, ettei se tartu vaatteisiin ja tyynyliinaan. 4/5 (AD)

Lush light touch -kasvoöljy

Kellertävä, ylellisen tuoksuinen Argan -kiinteä kasvoöljy sisältää nimensä mukaisesta arganöljyä, kaakaovoita sekä sheavoita. Se sisältää myös E-vitamiinipitoista viikunakaktusöljyä sekä ruusuöljyä ja ruusuabsoluuttia, joiden ansiosta kasvoöljy sopii erityisesti herkkäihoisille sekä couperosa-ihosta kärsiville, sillä se vähentää myös punoituista. Itse kuulun tähän kategoriaan, joten kasvoöljy on ollut täsmäisku kuivalle, punoittavalle iholleni tänä talvena. Muista aina puhdistaa kasvosi ennen öljyn laittoa iholle! 5/5 (NT)

Keltainen, banaanilta tuoksuva Banana Skin -kiinteä kasvoöljy. Lapsena lempijuttuni oli, kun äiti hieroi päähäni banaanilta tuoksuvaa hiusshampoota, ja tämä tuoksu oli todella samanlainen – ei ollenkaan keinotekoinen vaan oikeasti banaania. Banana Skinissä on käytetty itse banaanin lisäksi myös banaanin kuorta, joka sisältää muun muassa tulehdusta hillitseviä sekä punoitusta ehkäiseviä ainesosia – tuote sopii siis täydellisesti minulle, jonka iho punoittaa todella herkästi. Lisäksi tuote sisältää mangovoita, murumuruvoita sekä jojobaöljyä. Öljyt ovat olleet talvella ihoni pelastus, joten oli hauska kokeilla myös Lushin pakkauksettomia, kiinteitä kasvoöljyjä ja vähän vertailla nestemäisiin öljyihin.

Kiinteää öljypalaa on tarkoitus ensin lämmittää sormien välissä ja sitten hieroa hyvin ihoon. Itse vähän yliarvioin ensimmäisellä tarvittavan tuotteen määrän ja kasvoni suorastaan uivat öljyssä, toisaalta talven tuoma kylmyys on saanut ihon kuivakaksi, joten tulipahan tehtyä vahingossa kosteuttavampi ihohoito. Seuraavilla kerroilla annostelin tuotetta vähemmän ja vaikka tälläkin kertaa kasvot olivat jonkin aikaa kiiltävät, tasoittui öljyisyys noin puolen tunnin odotuksen jälkeen. Sekaihon omaavana käyttäisin tätä öljyä luultavasti vain iltaisin, sillä muuten iho voi olla vaarassa kiiltää helposti. Kuivaihoiset voivat kuitenkin selvitä ilman ihon kiiltelyä käyttämällä tätä myös päivisin. Öljy liukui hyvin naamalleni, josta pidin, sillä aiemmin kokeilemani kiinteät kasvoöljyt ovat olleet vähän liian tönkköjä levitettäessä.  4/5 (EV)

Syväkosteuttava Avocado Co-Wash

Oma arjen hiustenhoitorutiini on äärimmäisen helppo. Käytän hiuksilleni vain ja ainoastaan Avocado Co-Wash –shampoopalaa, joka on samaan aikaan myös hoitoaine. Tuote sisältää tuoretta avokadoa, oliiviöljyä ja omenaviinietikkaa. Hoitopesu sisältää noin 80% hoitoainetta ja 20% shampoota. Tämä on täydellinen ratkaisu, kun haluan lisätä hoitoaineen kosteuttavaa tehoa hiuksilleni. Se jättää kiharat hiukseni silkkisen pehmeäksi ja kiiltäviksi. Omenaviinietikan ansiosta hiusteni sävy herää eloon! Pala tuoksuu raikkaalta limeltä ja on syötävän tehokas, mutta harmikseni huomasin, että tuotteen koostumus muuttuu todella pehmeäksi, kun sitä tarpeeksi pyörittelee käsissä. 4,5/5

Halusin kokeilla ensimmäistä kertaa pakkauksetonta, alkoholitonta sekä alumiinitonta deodoranttia. Kuvioihin astui sopivasti T’eo-paladeodorantti. Teepuu- ja sitruunöljyä sisältävä paladeodorantti hurmaa raikkaalla tuoksullaan. En suosittele sitä hajusteherkille, mutta itse rakastuin kyseiseen deodoranttipalaan. Superhikoilua se ei kestä, mutta perus työ- ja vapaapäivän kyllä näin talvella. Laitoin ensimmäisenä testipäivänä vasempaan kainaloon normaalisti käyttämääni dödöä ja oikeaan Lushin paladödöä. Työpäivän puolessa välissä pistin työkaverin hajutestiin, ja tulimme molemmat samaan lopputulokseen: kainalo, johon oli hierottu T’eo-paladeodoranttia tuoksui raikkaammalta. Olin erittäin yllättynyt lopputuloksesta, sillä pidin ennen vanhaan kristallidödöjen käyttäjiä ihme hippeinä (joista moni silti haisi pahalta), mutta tätä tuotetta voin todella suositella muovittoman vastapainoksi. Tätä täytyy ehdottomasti testata vielä kesällä uudelleen. 4,5/5 (NT)

Biohajoava Mortal Kombu -silmänalusnaamio

Ehkä jännittävimmän näköinen testiin saamistamme tuotteista oli Mortal Kombu -niminen silmänalusnaamio. Tuotetta oli helppo käyttää ja se tuntui kasvoilla ihanan pehmeältä. Se näytti myös todella erilaiselta sen jälkeen, kun sen oli antanut pehmentyä vedessä. Itse en ehkä rentouttavan hemmotteluhetken lisäksi nähnyt mitään suurempia vaikutuksia, mutta tuote pitäisi varmaan ottaa vakiintuneeseen käyttöön, että vaikuttavat ainesosat pääsisivät vaikuttamaan täydellä teholla. Tuote sisältää mm. vihreää teetä, jonka pitäisi suojata ja uudistaa silmien lähellä olevaa herkkää ihoa. Jostain syystä todella useat silmänalusvoiteet- ja naamiot ärsyttävät ihoani, mutta tämän kanssa ei ollut sitä ongelmaa. Plussaa myös tuotteen biohojoavuudesta! 3/5 (EV)

Suuren menestyksen vuoksi kaikkia pakkauksettomia tuotteita ei juuri nyt saa verkkokaupasta, mutta suosittelemme käymään Lushin myymälöissä kysymässä lisää tuotteista sekä seuraamaan Lushia heidän Instagram-tileillään, jonne ilmoitetaan heti kun pakkauksettomia uutuuksia saadaan lisää varastoon!

Viraaliseksi ilmiöksi noussut Lushin Goddess-kylpy-pallo on saanut myös uusia seuralaisia! Lushin jumalattarien vuorille kiipeävät nyt saman tuoksun jakava saippua, saippuakortti, parfyymi ja parfyymiöljy. Lue lisää täältä.

Lue myös: Uusi vuosi ja muovittomampi minä osa 2

Teksti ja kuvat: Adriana Dobrin, Nelly Tatti ja Emilia Valaja