Testissä: Olivia Klein – Luonnonkosmetiikka parantaa

Vuodenaikojen vaihtuessa iho käy läpi jatkuvaa muutosta. Joillakin iho reagoi voimakkaasti kevään vaihtuessa kesään ja kesän vaihtuessa syksyksi. Talvella viimeistään moni kärsii ihon kuivuudesta. Iho saattaa talven tullessa reagoida kuivuuteen niin voimakkaasti, että talin tuotanto kiihtyy ja naama puhkeaa oikein kunnolla kukkaan.

Sheavoi kuivuutta vastaan

Itse olen kärsinyt iho-ongelmista enemmän nuorempana, mutta koin kaikki vahvat hoitotuotteet vain ihoani rasittaviksi, joten siirryin lopulta pelkkään mietoon puhdistusaineeseen, jolla pesin kasvot joka ilta – joskus myös aamuisin. Tämä sai ihoni voimaan paremmin, mutta samalla muuttumaan pikkuhiljaa kuivaksi (vaikkakin näpyttömäksi), ja vaikka yritin löytää sopivaa voidetta, ei sellaista ollut. Joka ikinen voide sai ihoni reagoimaan jossain määrin negatiivisesti. Lopulta löysin sheavoin, jolla sain kuivuutta aisoihin.

Vanhetessa olen alkanut huomaamaan, ettei pelkkä mieto pesuaine ja sheavoi kuitenkaan riitä estämään silmien ympärille muodostuvia juonteita tai muita vanhenemisen merkkejä, joten olen alkanut perehtymään paremmin tuotteisiin, jotka sopivat herkälle iholle. Kaikki tuotteet tuntuivat tosi teollisilta ja jäivät lopulta käyttämättä. Koska koen olevani herkkä reagoimaan vähän kaikkeen, olen etsinyt vastauksia luonnonmukaisista tuotteista niin ruoassa kuin kosmetiikassakin. Siksi otin testiin Helsinkiläisen Olivia Kleinin tuotteet, joissa raaka-aineet ovat luonnonmukaisia ja luomuviljeltyjä, eikä hajusteita tai väriaineita ole käytetty ollenkaan.

Ekologista ja kotimaista kosmetiikkaa

Oliviaklein.fi -sivustolla esitellään tuotteen agendana mm. yksinkertaistaa kosmetiikan käyttöä sekä tuoda esille kosmetiikan ja terveyden välinen yhteys. Tuotteiden etiikkaan liittyy myös ekologisuus: pakkausmateriaalit ovat täysin myrkyttömiä ja kierrätettäviä. Sivustolta löydät laajemman esittelyn ja tietoja tuotteista.

Olivia Klein – Eye Care Jelly

Aktiivisen kuukauden testailun jälkeen selkeät suosikkini ovat jo astuneet esiin muiden joukosta. Ihan ehdottoman suosioni on saanut Eye Care Jelly, eli silmänympärysvoide. Syy tähän suosioon on se, että on ollut tosi vaikea löytää tuotetta, joka ei saisi silmiäni kutiamaan. Vaikka ihoni kestää meikkejä ja kosmetiikkaa suht hyvin, silmäni reagoivat lähes kaikkeen, myös silmänympärysvoiteisiin. Olivia Kleinin tuotteet ovat erityisesti herkkäihoisille ja allergikoille loistava ratkaisu tämän kaltaisissa tilanteissa.

Olivia Klein – Vitamin Serum

Ihoni on melko hyvällä mallilla, joten ainoa ongelmani on ikääntyminen. Tästä syystä otin myös testiin Vitamin Serumin, joka on ravitseva seerumi joko sellaisenaan käytettäväksi tai voiteeseen sekoitettavana. Olen käyttänyt tuotetta puhtaalle iholle iltaisin yövoiteen tapaan Eye Care Jellyn lisäksi.

Olivia Klein – Hair & Body Wash

Lopuksi päätin ottaa myös miehelleni testiin Hair & Body Wash -pesuaineen, sillä hänen ihonsa reagoi todella herkästi vahvoihin kemikaaleihin. Pahiten kärsii päänahka. Olen etsinyt hänelle jo pitkään sopivan mietoa ainetta hiustenpesuun. Kuukaudessa kutina on radikaalisti vähentynyt, eikä iho enää hilseile samalla tavalla. Luomu on vastaus niin moneen oireeseen!

Kaikki tuotteiden jälleenmyyjät löytyvät Olivia Kleinin nettisivuilta.

Kuvat: Maiju Kiukas