Testissä: Philips Lumea Advanced -karvanpoistolaite

Saimme toimitukseen testiin Philipsin sähköimpulssilaite Lumea Advancedin, joka lupaa “pehmeän ja sileän ihon jopa 8 viikoksi”. Kliiniset testit osoittavat, että Lumea IPL-laite vähentää ihokarvojen kasvua 75 % jo neljännen käsittelyn jälkeen. Aikamoiset lupaukset! Toimittajamme Jasmiina ja Jenna testasivatkin laitetta vuorollaan ja alta voitte lukea kunkin kokemukset.

IPL (Intense Pulsed Light) toimii niin, että ihokarvoihin kohdistetaan hellävaraisia valoimpulsseja. Käsittelyn seurauksena ihokarvat irtoavat luonnollisesti ja karvojen kasvaminen uudelleen estyy. Philips Lumea IPL -laitteessa käytettävä valoimpulssiteknologia perustuu samaan teknologiaan, jota käytetään kauneushoitoloissa.

Jasmiina


Philipsin Lumea-laitetta voit käyttää heti karvanpoiston jälkeen – poistotavasta riippumatta. Itse koin helpoimmaksi alkuvaiheessa käyttää ihan perinteistä höylää, mutta tulokset ovat ihan yhtä hyvät sokeroidullekin iholle.

IPL-laitetta käytettäessä tulee auringonvaloa ja -ottoa välttää muutama päivä ennen ja muutaman viikon ajan impulssihoidon jälkeen. Käyttöohjeissa suositellaan aloittamaan käsittely niin, että kahden viikon välein ensimmäisen 4-5 kertaa käytetään laitetta, jonka jälkeen siirrytään pidempään ns. ylläpitovaiheeseen.

Yhtään en kadu tähän prosessiin lähtöä, vaikka alkuvaiheessa sekä höylääminen ennen käsittelyä että vielä reilut 30 minuuttia laitteella sohiessa saattoi tuntua pitkältä ajalta. IPL-laitteen valoimpulssit saattavat myös aluksi tuntua erikoisilta, mutta eivät lainkaan kivuliailta – ainakaan sokerointiin tai epilointiin verrattuna. Ja ne tulokset!

IPL-laite ei siis ole viime hetken ratkaisu eikä sovi heikkohermoisille, vaan vaatii kärsivällisyyttä. Ylläpitovaiheeseen päästäessä lupaan laitteella sohimisen olevan jo niin rutiinia, ettet ajattele muuta kuin silosääriäsi, jotka kestävät aina pidempään ja pidempään. Paras ajankohta prosessin aloitukselle on talvi ja kevät, jotta sääresi, kainalosi ja bikinirajasi ovat valmiina kesän koitokseen jo ensi helteillä. Laitetta on myös helppo jakaa esimerkiksi kaverin kanssa: ei tarvitse muuta kuin pyyhkäistä laitteen “näyttöä” ja voit pistää hyvän kiertämään.

Tälle tuotteelle minulta vahva suositus!

Jenna


Ensimmäiseen IPL-kokeiluuni valmistauduin perusteellisella höyläyksellä ja sitten hommiin. Virtajohto seinään ja laite oli käyttövalmis parissa minuutissa. Ohjeissa neuvottiin valitsemaan teho oman ihonsävyn mukaan. Ensimmäinen valoimpulssi tuntui iholla lähinnä vain lämpönä ja erittäin kevyenä pistelynä. Hoidon ei missään nimessä pidä sattua, joten jos nipistely käy sietämättömäksi kannattaa valotehoa pienentää.

Molempien jalkojen järjestelmälliseen läpikäymiseen meni aikaa noin puolisen tuntia, joten IPL-hoitoon kannattaa varata aikaa. Valittavana on kaksi erilaista ”valopäätä” alueesta riippuen. Suuri isoille ihoalueille ja pienempi esimerkiksi kasvoille. Omat ihokarvani ovat suhteellisen tummia ja ihoni vaalea, mikä on ehkä ihanteellisin tilanne IPL-laitetta käyttävälle. Valoimpulssi ”näkee” parhaiten tummat karvat, vaaleita karvoja se ei juurikaan havaitse pigmentin puutteen takia.

Valehtelematta IPL-laitteen tehon huomasin jo seuraavana päivänä, karvojen kasvu oli hidastunut! Normaalin höyläyksen jälkeen seuraavana päivänä on haivaittavissa kohdallani jo pientä sänkeä, mutta IPL-laitteen käytön jälkeen näin ei ollut. Oma nahkani ei ole herkimmästä päästä, joten punoitusta tai vastaavaa ei käsittelyn jälkeen ilmennyt ja olin laitteeseen todella tyytyväinen.

Voit lukea lisää teknisiä tietoja laitteesta täältä.