Testissä: Philips Satinelle Prestige Wet & Dry -epilaattori

HeartBeats sai testattavakseen Philipsin Satinelle Prestige Wet & Dry -epilaattorin. Se soveltuu päivittäiseen ihokarvojen poistoon ja sen S-mallin runko helpottaa käsittelyä kaikkialla vartalolla. Kuten SatinShave Prestige -ladyshaver, myös epilaattoria voi käyttää sekä kylvyssä että suihkussa.

BRE650_00-IMS-fi_FI


Henna

Omistin jo epilaattorin, mutta kun sain testiin tämän kaunokaisen, olin myyty. Vanha epilaattorini toimi vain, kun se oli kytketty johtoon ja se loi omia hankaluuksia epilointiin. Philipsin epilaattori toimii langattomana ja sen voi ladata pikaiseenkin epilointiin, eli sitä ei tarvitse ladata täyteen, jos on kiire ja akku on loppunut.

Testasin laitetta kuivana ja suihkussa. Kuivana se toimi parhaiten. Toisesta jalasta lähti karvat paremmin, kuin suihkussa toisesta. Toki on hyvä, että tätä kyseistä laitetta voi käyttää suihkussa, mutta itse huomasin, että on parempi epiloida jalat ja kainalot kuivana. Toki minulla on aika tummat ja hennot karvat, joten epilaattori ei niitä nappaa märkänä niin hyvin kuin oletin.

Laitteessa on valittavana kaksi nopeutta. Siinä on myös ajovalo, joka helpottaa karvojen näkemistä ajon aikana. Laitteen muotoilu on upea. Käteen sopiva ja mukava käyttää. Toisin kuin vanha epilaattorini, joka oli aika möhkäle eikä sopinut käteen mitenkään näppärästi.

Suihkussa päätin testata myös laitteen kuorintaosaa ja hierontaosaa. Kuorintaosa kuori kuolleita ihosoluja tehokkaasti. Minulla on aika kuiva iho ja oli mukava huomata, että iho oli sileämpi kuorinnan jälkeen.

Hierontaosaa testasin jalkoihin ja niskaan. Lihaksissa oli mukavan rentoutunut tunne hieronnan jälkeen.

En ole vielä ehtinyt testaamaan kaikkia lisäosia, mutta kasvojen lisäosaa testasin ylähuuleen ja vaikkei epilointi kasvoilla olekaan mitenkään mukavaa ajoi se silti asiansa.

Laite yllätti positiivisesti vaikka märkäajossa kaikki karvat eivät lähteneetkään.

Tämän laitteen mukana tuli kahdeksan lisäosaa:

– Epilointipää, jota käytetään ihokarvojen ajeluun kasvoilta, vartalolta ja jaloista.
– Hierontapää, joka on tarkoitettu vähentämään epiloinnin ihoärsytystä ja tietenkin hieromaan ihoa.
– Ihon venytinosa, joka on tarkoitettu vähentämään kipua venyttämällä ihoa epiloinnin aikana.
– Herkkien alueiden osa ja kasvo-osa, joka on tarkoitettu tekemään epiloinnista mukavampaa herkillä alueilla, kuten kasvoissa, bikinirajalla tai kainaloissa.
– Kehon hierontapää, jolla voit hieroa lihaksia ja rentouttaa niitä.
– Kehon kuorintaharja, jolla voi poistaa kuolleita ihosoluja. Tätä ei saa käyttää kasvojen iholle.
– Ajopää, jolla voi ajella karvoja jaloista ja vartalosta.
– Ajopään kampa, jolla voi trimmata karvat 3mm paksuisiksi.

Mukana oli myös pussi, johon sain kaikki lisäosat, latausjohdon ja laitteen mahtumaan. Tätä on mukava kantaa mukana esimerkiksi matkoilla.


Camilla

Itselläni sheivaaminen on tuskaistakin tuskaisempaa hommaa, sillä kärsin helposti sisäänpäin kasvavista karvoista sekä kuivasta ihosta. Eli jokaikinen kerta sheivauksen yhteydessä tulee minun aina kuoria ihoni sekä rasvata se huolella, tai muuten iho näyttää kamalalta.

En ole ikinä ennen kokeillut epilaattoria ja kovin innoissani lähdin ensimmäiseen kokeiluun. Ensimmäinen huomioni olikin se, ettei ohjetekstissä ollut laitteiden osien kuvia. Siinä olikin hieman ihmettelemistä, että mitä kummaa näillä kaikilla kappaleilla oikein pitäisi tehdä. Noh, onneksi netistä sai asiaan selvyyden.

Tätä laitetta pystyy käyttämään märkä- sekä kuivasheivaukseen ja päätin kokeilla märkäsheivausta kylvyssä. Ensimmäinen plussa oli laitteen todella kirkas valo, jonka ansiosta todella näki mitä oli tekemässä, mutta siihen se ilo nopeasti päättyikin.
Ensimmäinen kokemus oli epämiellyttävän nipistelevä. Tätä osasin toki odottaakin ja hetken kokeilun jälkeen tunteeseen kyllä tottui, mutta epämiellyttävää se oli kuitenkin koko sheivauksen ajan. Erityisesti nilkoissa sekä polvien kohdalla nipistely tuntui erityisen ikävältä.

Yritin olla todella huolellinen, mutta karvat tuntuivat enemmänkin vain katkeilevan koko karvan poiston sijaan. Jouduin ajelemaan samaa aluetta useampaan kertaan, eikä siltikään tullut tasaisen sileää lopputulosta. Ajattelin, että ehkä en vain uskalla painaa laitetta tarpeeksi kovaa säärtäni vasten, mutta kokeilun jälkeen ei sekään auttanut. Kintut jäivät monin paikon karvaisiksi. Vain satunnaisista kohdista karvat lähtivät kokonaan.

Itselläni on säärissä suhteelisen tumma ja paksu karva kun taas reisissä hennompi, mutta lopputulos oli sama molemmissa. Karvoja jäi huomattavasti, vain hieman lyhyempänä. Kokeilin vielä kainalon alueelta, mutta kainalo kun on huomattavasti herkempi alue, oli nipistely sietämätöntä ja lopulta jäivät karvat ajelematta.

Ajelun jälkeen sääreni hieman punoitti, jota osasinkin ohjeiden maininnan vuoksi odottaa. Punoitus kuitenkin loppui nopeasti ja yllättävästi epäonnistunut sheivaaminen ei aiheuttanut normaalia enempää sisäänpäinkasvaneita karvoja, jota pelkäsin.

Laitteen mukana tuli myös kaksi erilaista trimmauspäätä jotka olivat kyllä erittäin toimivia yksilöitä lyhentämään esim. bikinialueen karvat noin 3mm pituisiksi. Mutta kunnon karvojen poistoon jatkan mieluummin edelleen perinteisen höyläämismenetelmän käyttöä.


Loppuarvio:

+ johdoton, ladattava

+ kuiva ajo

+ lisäosat ja pussukka, jossa säilyttää epilaattori

+ muotoilu

+ ei kuivata ihoa koska kuolleet ihosolut saa kuorittua kuorintaosan avulla

+ karvojen ajaminen miellyttävää

+ hinta-laatusuhde

+ lisäosien helppo vaihtaminen kesken ajon

+ hierontaosa

+ erillinen epilointipää ja ajopää, eli laitetta voi käyttää sekä epilointiin että sheivailuun

+ kirkas valo, jonka avulla näet mitä teet

– märkäajo

– jotkin alueet vaativat kahteen kertaan ajoa

– ei poistanut karvoja vaan katkaisi ne jättäen ikävän sängen

– epämiellyttävä nipistely, erittäin epämiellyttävä herkillä alueilla

– vaatii useita ajokertoja samasta kohdasta, jotta lopputulos olisi edes etäisesti haluttu

3/5

Lisätietoa laitteesta saat täältä.