Testissä: Philips SatinShave Prestige BRL170 -ladyshaver

HeartBeats sai testattavakseen Philipsin uusia ihokarvojen ajolaitteita, joista teemme arvioita pitkin kesäkuuta. Ensimmäisenä arvioimme Philipsin SatinShave Prestige -sähköistä ladyshaveria. Se soveltuu päivittäiseen ihokarvojen poistoon, on ergonomisesti muotoiltu, ja sen joustava MultiFlex-ajopää myötäilee saumattomasti vartalon muotoja ja vähentää näin ihoon kohdistuvaa ärsytystä. Shaver on myös siitä hyvä, että sitä voi käyttää joko suihkussa tai kuivissa tiloissa. Jos siis olet juuri tullut suihkusta ja sheivaaminen unohtui, ei sinun tarvitse lähteä uudelleen suihkuun vain sen takia. Laite on omiaan myös siksi, ettei se tarvitse pattereita ja lataus onnistuu joko yhdessä tunnissa kokonaan tai 5 minuutin pikalatauksella yhtä sheivauskertaa varten.

Karvojenajolaite soveltuu erityisen hyvin kesäkuukausiin, sillä pakkauksessa on mukana myös erillinen bikiniajopää: jalat, kainalot ja bikinirajan saa siis nopeasti ja hellävaraisesti rantakuntoon!

20160619_131936

Emilia

En ole koskaan panostanut erityisemmin ihokarvojen ajeluun tai edes miettinyt mitä muita vaihtoehtoja tavallisen shaverin lisäksi olisi, joten oli mukava kokeilla karvojen ajeluun vaihteeksi jotain vähän ”kehittyneempää” tapaa.

Philipsin shaver tuntui ihoa vasten erittäin pehmeältä, vaikka alkuun jostain syystä pelkäsin hieman, enkä uskaltanut painaa sitä kunnolla jalkoja vasten. Iho ei tuntunut ärtyvän ajosta ollenkaan, toisin kuin usein tavallisten shavereiden kanssa, sillä ihoni on suhteellisen herkkä. Ehkä parasta shaverissa oli kuitenkin se, ettei ajaessa tarvinnut pelätä ollenkaan sitä, että saisi ihoon haavoja. Yleensä onnistun tökkäämään ihoni rikki lähes joka kerralla, joten oli helpottavaa huomata, että tällä koneella se tuntui olevan oikeastaan mahdotonta.

Karvani ovat suhteellisen hentoja ja vaaleita, ja suurin osa niistä lähti, kun koneen veti kerran alueen päältä. Joitain alueita jouduin ajamaan kahdesti, mutta se voi johtua myös huolimattomuudesta. Kainaloiden ajaminen tuntui alkuun hieman vaikealta, mutta kun oikean tekniikan oppi, onnistui sekin ihan hyvin. Ja viimeiseksi voisin myös suitsuttaa sitä, että tämän shaverin kanssa ei tarvitse käyttää minkäänlaista geeliä tai vaahtoa, jotta ajo olisi sujuvampaa, sillä konettahan voi käyttää myös kuivassa tilassa! Itse taidan kyllä siirtyä surutta tavallisesta shaverista vähän kehittyneempään, sillä karvojen ajelu oli tällä kertaa huomattavasti miellyttävämpi kokemus kuin aiemmin.


Nelly

Päätin testata laitetta niin, että ajoin vasemman jalan karvat Philipsin laitteella ja oikean jalan rutiininomaisesti karvanpoistohöylällä ja -geelillä. Koska olen puoliksi bulgarialainen, karvani ovat tummat ja paksut, ja sänki syntyy päivässä. Minulla on myös atoppinen iho, joten iho kuivuu helposti sheivaamisesta, jos en muista rasvata jalkojani sen jälkeen. Testin aikana kävi juurikin niin. Käytin Philipsin shaveria suoraan kuivaan jalkaan ja sheivaaminen kuivatti ihoa entisestään. Oikean jalan iho oli pehmeä vielä seuraavana päivänäkin käytettyäni karvanpoistogeeliä ja kosteusnauhalla varustettua höylää. Minulla kävi myös niin, että jouduin sheivaamaan saman paikan uudemman kerran, koska kaikki karvat eivät lähteneet ensimmäisellä kerralla Philipsin kanssa.

Suihkussa käytettäessä SatinShave Prestige on kuitenkin käytännöllinen, sillä rahaa säästyy, kun teriä ja geelejä ei tarvitse ostaa kuukausittain. Bikiniajopää oli myös huikea keksintö, sillä se on turvallisempi vaihtoehto höylille. Ajopäähän saa myös bikinirajan trimmauskamman, joka ajaa tasaisesti kaikki karvat 3 mm pituisiksi. SatinShave on myös erittäin käytännöllinen ja lempeä kainalokarvojen ajelua varten. Iho ei ärsyynny eikä viiltoja tarvitse pelätä.


Loppuarvio:

+ ei ärsyttänyt ihoa tai aiheuttanut ihoon haavoja
+ toimii sellaisenaan, märässä ja kuivassa tilassa
+ karvojen ajaminen oli miellyttävää, terä liukui iholla pehmeästi
+ jalat olivat suurimmilta osin sileät vain yhden ajamisen jälkeen
+ nopea latautuminen ja pitkä akkukesto
+ bikinitrimmeri
+ hinta-laatusuhde
+ helppo puhdistaa

– muiden kuin ”tasaisten” kohtien ajaminen vaati hieman totuttelemista (esim. kainalot)
– jotkin alueet vaativat ajoa kahteen kertaan
– kuivattaa ihoa jonkin verran

4/5