Testissä: Saaren Taika – Puhdasta kosmetiikkaa kotimaasta

Toimituksemme aloitti vuoden 2019 muovittomuus-haasteella ja juttusarjassamme seuraavana vuorossa onkin katsaus Saaren Taika -nimisen brändin valikoimaan. Saaren Taika kehittää mm. pyykkietikoita, saippuoita ja shampoita, deodorantteja sekä soijakynttilöitä. Tuotteet ovat kaikki käsin valmistettuja luonnollisista raaka-aineista – ja esimerkiksi deodorantit on pakattu alumiinisiin rasioihin. Särkisalon saaristossa valmistettavat tuotteet ovat vegaanisia ja eläinkokeettomia. eivätkä ne rasita ympäristöä. Suurin osa tuotteista on myös suunniteltu herkästä ihosta tai iho-ongelmista kärsiville ja sopivatkin siksi kaikille ihotyypeille.

Viime vuosina olen pyrkinyt vähentämään omaa – erityisesti muovin – kulutusta, ja pyrkinyt etsimään niin itselleni kuin luonnollekin ystävällisimpiä raaka-aineita ja pakkausmateriaaleja. Vaikka iho-oireeni ovat hyvin vähäiset toisiin verrattuna, on ihoni aina ollut herkkä ja sille käytettävät ainekset täytynyt miettiä huolella. Ei liian vahvaa, ei liian hajusteista, mutta kuitenkin tarpeeksi puhdistavaa ja kosteuttavaa. Siksi olinkin innoissani, kun saimme tilaisuuden testata Saaren Taika -tuotteita.

Testiin sain Goa-deodorantin (nyk. Sitruunaruoho), teepuusaippuan ja kaksi pyykkietikkaa (Talvi ja Raikas). Eniten innoissani lähdin testaamaan pyykkietikkaa, jollaista en ole koskaan eläissäni edes kokeillut sekä alumiinipurkista löytyvää Goa-deodoranttia.

Goa-voidedeodorantti, kuten kaikki Saaren Taian deodorantit, on kehitetty herkkäihoisille jokapäiväiseen käyttöön. Niissä käytetyt ainesosat tukevat ihon terveyttä ja ennen kaikkea neutraloivat ihon bakteereja kosteuttaen samalla ihoa. Alumiinittomuus on ollut itselleni deodoranteissa tärkeää viimeisen vuoden aikana. Sitruunaruoholta ihanasti tuoksuva Goa sisältää hoitavina ainesosina sheavoita, tuoksuja neutraloivaa sekä ihoa hoitavaa kaakaovoita, kosteutta imevää tärkkelystä, virkistävää sekä tuoksuja peittävää sitruunaruohon eteeristä öljyä. Deodorantti on sekä alumiiniton että soodaton, ja tuoksun voimmakkuuseksi sanoisin 3/5. Alkuun vei muutaman päivän totutella deodorantin levittämiseen käsin, mutta ihana koostumus ja raikas tuoksu tekevät siitä melkein pienen aamuisen hemmotteluhetken, jolloin erityisesti näin naisena tulee myös kainalot tunnusteltua nopeasti. Jos et keksikään muuta syytä vaihtaa roll-oniasi luonnollisempaan, ekologisempaan ja parempaan vaihtoehtoon, mieti ainakin sitä siltä kannalta, että tulet tarkastaneeksi mahdolliset kainaloiden kyhmyt joka päivä varmuuden vuoksi. Tämä deodorantti vei totaalisesti sydämeni ja kevään taittuessa pidemmälle aionkin ostaa itselleni testiin Morocco-voidedeon (nyk. Ruusu Merisuola)!

Teepuusaippuan testauksen aloittamista odotin myös innolla, sillä sitä voi käyttää sekä hiusten että vartalon pesuun. Olen vuosikausia käyttänyt teepuuöljyä finneille ja odotinkin innolla miten saippua toimisi. Saaren Taian artesaanisaippuoiden suurena inspiraation lähteenä ovat muinaiset yksinkertaiset saippuareseptit: meri ja saariston henkeäsalpaavan kaunis luonto. Saippuat eivät sisällä synteettisiä tuoksuja tai puhdistusaineita, jotka saattaisivat aiheuttaa oireita herkille, ja jotka vahingoittavat luontoa joutuessaan jätevesivirtaan. Saippuat ovat 100% biohajoavia ja aivan verraton vaihtoehto mökkimatkoille, festareille ja retkeilyyn.

Vegaaninen ja luonnollinen teepuusaippua on antibakteerinen ja suunniteltu ongelmaisen ihon päivittäiseen pesuun. Tämä tavallinen saippua soveltuu myös kaikille hiuksille ja on hieman kosteuttavampaa kuin teepuushampoo, joka on suunniteltu erityisesti voimakkaasti rasvoittuville hiuksille. Teepuusaippuaa olenkin nyt reilun kuukauden päivät käyttänyt kasvoille päivittäin ja suihkussa hiuksille muutaman kerran viikossa, ja olen ollut erittäin tyytyväinen! Sekä kasvot että hiukset tuntuvat todella puhtailta ja raikkailta, eikä saippuaa tarvitse käyttää paljoa. Kasvoille riittää käsien kosteuttaminen ja saippuan pinnan sipaisu.

Viimeisenä haluan esitellä odotetut pyykkietikat! Pyykkietikat ovat monikäyttöinen, ekologinen tuote, jotka on valmistettu vain luonnollisista raaka-aineista. Ne ovat vegaanisia ja eläinkokeettomia, eli soveltuvat kaikkien käyttöön. Pyykkietikat eivät myöskään rasita luontoa ja ovat täysin biohajoavia. Niitä voi käyttää huuhteluaineena, tunkkaisten tekstiilien raikastukseen, silityssuihkeena sekä siivouksessa. Huh! Pyykkietikka ei jätä huuhteluaineen tavoin imukykyä heikentävää kalvoa, ja samalla sen pitäessä huolta pyykistäsi se raikastaa myös pesukonettasi jokaisella pesukerralla poistaen kalkki- ja pesuainejäämiä niin koneesta kuin putkistostakin.

Saimme testiin voimakkaasti tuoksuvan Talvi-pyykkietikan. Nimestä voi päätellä, että sarjaan kuuluu myös Kevät-, Kesä- ja Syksy-nimiä kantavat tuotteet, jotka ovat kaikki vuodenaikojen innoittamia tuoksuyhdistelmiä. Tuoksuina Talvi-pyykkietikassa ovat mänty, patsuli ja neilikka. Tuoksunoimakkuus on 1-5 asteikolla ehdottomasti 5. Vaikka tuoksu itsessään ei missään nimessä ollut pahanhajuinen, oli se omaan nenääni turhan tuju. Ensimmäisen koneellisen pesin n. 0,5 rkl pyykkietikkaa, jonka jälkeen vähensin sitä vielä entisestään, mutta silti tuntui, että se oli vähän turhan voimakasta omaan makuuni.

Toinen testiin saatu pyykkietikka kantaa nimeä Raikas. Se tuoksuu piparmintulle ja laventelille, ja vei sydämeni heti ensimmäisestä pesusta! Tuoksu on voimakkuudeltaan 2/5. Pyykkietikkaa laitetaan siis pyykinpesukoneen huuhteluainelokeroon 1-3 rkl. Voimakkaampia vuodenaikatuoksuja, joista aiemmin mainitsin, tulisi käyttää vain 0,5 rkl per koneellinen. Odotan joka päivä innolla kotiin palaamista – ja erityisesti nukkumaan pääsemistä -, sillä huone tuoksuu aina ihanan rauhoittavalta, muttei kuitenkaan häiritsevästi. Unen laatuni on myös ollut parempaa pyykkietikan käytön jälkeen! Vahva suositus siis tälle tuotteelle.

Sen lisäksi, että pyykkietikkaa voi käyttää huuhteluaineena, voi sitä käyttää myös siivoukseen ja esimerkiksi patjojen ja sohvien raikastamiseen. Paljon vaivattomampaa ja siistimpää kuin ruokasoodan käyttö. Lisävinkit siivoukseen löydät Saaren Taika:n nettisivuilta.

Suosittelen lämpimästi tutustumaan Saaren Taika:n tuotteisiin ja osaltasi auttamaan suojelemaan vesistöjämme! Itselleni erityisesti meri on aina ollut voimaannuttava tekijä, ja haluankin teoillani auttaa Itämerta, ja erityisesti Suomenlahtea mahdollisimman paljon, jotta kaunis saaristomme ja meremme pysyy uimakelpoisena myös joskus omille lapsillenikin.

Tutustu lisää Saaren Taikaan osoitteessa https://www.saarentaika.com/

Lue myös: Uusi vuosi ja muovittomampi minä

Lue myös: Uusi vuosi ja muovittomampi minä 2


Markkinoinnin kandi, pamu, jonka intohimoina ovat mm matkailu, tapahtumatuottaminen, DIY-projektit ja musiikki. Elämän tehtävä: jakaa suomalaisen sisun ilosanomaa, hyvää karmaa ja rakkautta ympäri maailmaa