Testissä: Suunto Fitness 3 -urheilukello

Ensimmäisenä paketin avatessani huomion kiinnitti Suunto Fitness 3 -urheilukellon erityisen hieno ulkonäkö. Useasti urheilukelloja ja askelmittareita katsellessa olen nähnyt vain sporttisia järkäleitä, jotka ei mitenkään sopisi mihinkään asuun, mutta tämä kello oli todella kaunis ja tyylikäs.

Rannekellon ranneke oli ensituntumalta todella mukavaa materiaalia ja itse kello tuntui jämäkältä, mutta kuitenkin todella kevyeltä. Kellon käyttöönotto jännitti, sillä olin kuullut useilta tuttaviltani hermoja raastavia tarinoita siitä, kuinka hankalaa tällaisten laitteiden käyttöönotto on ollut ja miten niitä ei sitten loppujen lopuksi ollu saatu asennettua ja ne ovat jääneet hyllylle käyttämättöminä.

Tämä laite yllätti kuitenkin positiivisesti. Aktivoin kellon kiinnittämällä sen tietokoneeseen ja kellon heräämisen jälkeen pistin kellon ranteeseen ja käytön pystyi alottamaan heti. Syötin kelloon perustiedot mitä alussa pyydettiin, mikä sujui mutkattomasti. Tämän jälkeen kello oli käyttövalmis. Eli kelloa pysty ruveta heti käyttämään ja sain käyttööni perustoiminnot, joilla jo pelkästään pärjäisi todella pitkälle. Eli, jos laiskuus iskee ja kelloa ei jaksa sen kummemmin tietokoneen kanssa asennella tai puhelimeen sovelluksia latailla, riittää tämä jo hyvin.

Laitteessa oli hyvin yksinkertainen valikko, josta löysi askelmäärät, kalorin kulutuksen, sykkeen sekä harjoittelun määrän. Aiemmin olen käyttänyt hyödyksi älypuhelimeni askelmittaria, mutta ei mennyt kauaa huomatessani kuinka paljon tarkempi Suunto Fitness 3 oli. Oli iloinen yllätys saada tietää, että askelia kertyy päivässä huomattavasti enemmän kuin mitä puhelin oli antanut ymmärtää, sekä luonnollisesti myös kilometrejä.

Käytin kelloa myös käydessäni treeneissä kuntosalilla. Sykemittari näytti selkeästi, että treeniä oli tehty ja harjoittelukohdasta näki kuinka kauan. Kello myös ilmoitti aika ajoin, kun tietty askelmäärä oli tullut täyteen. Ilmoitus oli kevyt piippaus ja värähdys mikä ei häirinnyt mitenkään päivän toimia, vaan oli aina iloinen yllätys, kun huomasi saaneensa tietyn määrän täyteen.

Latasin puhelimeeni Suunto App:n, josta oli helppo seurata samoja asioita kuin kellosta, sekä asettaa tavoitteita esimerkiksi askelille ja harjoittelukerroille. Kellon ja sovelluksen yhdistäminen toisiinsa oli todella helppoa ja onnistui hyvin. Kellon koko käyttöönotto kesti vai muutamia minuutteja, joten tätä ei todellakaan kannata pelätä monimutkaiseksi prosessiksi! Sovelluksesta pystyin myös helposti katsomaan historiaani, kuinka paljon olin minäkin päivänä liikkunut ja kuluttanut kaloreita. Tämä on aivan mahtava apu, kun yrittää tehdä itselleen ruokavaliota ja pohtii päivittäistä kalorinkulutustaan.

Mukavana lisänä Suunto Fitness 3:ssa oli myös unen laadun seuraaminen. Tämä jäi itselläni yhden yön jälkeen välistä sillä en oikein osannut nukkua rannekello ranteessa, mutta yleisesti ottaen tämän avulla olisi todella helppo seurata unen laatua pitkällä ajalla ja nähdä esimerkiksi liikunnan määrän ja unen laadun vaikutukset toisiinsa.

Kokonaisuutena kello oli siis todella hyvä apuväline kuntoiluun tai vaikka vain normaaliin arkeen
kartoittamaan kulutustasi. Kellon käyttömukavuus oli myös todella hyvä. Sitä oli mukava pitää ja se tosiaan näytti myös hyvältä. Ainut miinus mitä voisin antaa on kellon koko, joka oli omaan makuuni hiukan liian suuri, mutta tämä oli varmastikin myös tottumattomuutta, sillä en yleensä käytä rannekelloa tai mitään muitakaan koruja.

Pelkäsin useasti että hajottaisin kellon lyömällä näytön kovaa johonkin, mutta kello kesti hienosti töissä, treeneissä sekä kotiaskareissa, eikä näyttöön tullut edes naarmuja. Toki jos voisin saada asteen pienemmän koon, ottaisin sen mielelläni, mutta moni muu tottunut rannekellon käyttäjä varmasti pärjäisi tämänkin kellon kanssa mainiosti.

Plussat
+Tyylikäs ja kaunis ulkonäkö
+Helppo käyttöönotto
+Sovelluksen helppo käyttöönotto ja yhdistäminen kelloon
+Tavoitteiden asettaminen
+Helppo aktiivisuuden seuraaminen
+Selkeät valikot ja helppokäyttöisyys
+Kestävän tuntuinen eikä näyttö naarmunnu helposti

Miinukset
-Minulle henk.koht hieman liian iso. Kelloihmisille varmasti täysin sopiva ja tähän luulisi tottuvan muutaman kuukauden käytön jälkeen

Lisätietoa kellosta löydät täältä.

Kuvat: Suunto.fi