Testissä: Syö!-kampanjan ravintolat

Helsingissä vietetään 22.1.-4.2.2016 SYÖ!-kampanjaa. Mukana on 50 eri ravintolaa Helsingistä, Vantaalta, Espoosta sekä Turusta. Itse olen käynyt viime vuosina jokaisilla SYÖ!-viikoilla vähintään yhdessä ravintolassa. Syöminen on aina ollut sydäntä lähellä, ja käyn mielelläni viettämässä aikaa ystävieni kanssa hyvän ruoan äärellä. SYÖ!-viikot ovat mielestäni oiva tilaisuus ja ennen kaikkea hyvä syy poistua neljän seinän sisältä.

Täältä löydät tämänhetkisen listan kaikista ruokapaikoista. Alla muutama poiminta niistä ravintoloista, joissa olen käynyt nauttimassa kympillä ruokaa.

Empire Plaza nro 6.

Ravintola sijaitsee Kauppakeskus Kampin toisessa kerroksessa. Empire Plaza on kiinalainen ravintola, josta ei voi kuitenkaan puhua samassa lauseessa perinteisten punaisin seinin, kultaisin lohikäärmein ja posliinisin Buddha-patsain sisustettujen kiinalaisten ravintoloiden kanssa. Empire Plaza on tyylikäs ruokapaikka, jolla on monipuolinen ja runsas menu, josta löytyy varmasti jokaiselle jotakin, oli ruokavalio millainen tahansa. Henkilökohtaisia lempiherkkuja aasialaisessa keittiössä ovat nuudeliruuat, ja Plazan nuudelit ovat todella maukkaita ja täyttäviä. Ainoana miinuksena on se, että yhdestä annoksesta täyttyy niin hyvin, ettei voi tilata toista ja syödä lisää jatkaakseen kulinaristista nautintoa! Won Tun -keitto on myös aivan ihana. Voin suositella ravintolaa lämpimästi kaikille keskeisen paikkansa, hyvän ruoan ja miellyttävän ulkomuotonsa ansiosta.

Grande Grill nro 8.

Tämäkin ravintola löytyy keskeltä kaikkea eli Aleksanterinkadulta. En ole itse päässyt testaamaan Grande Grillin uutta listaa, mutta edellisillä SYÖ!-viikoilla kampanjatarjouksena ovat olleet ravintolan kana-annokset, jotka tulevat suoraan grillistä. Ateriat ovat olleen maittavia, ja kana on aina ollut mehukasta! Annokset on myös maustettu hyvin, ja lisukkeet ovat olleet erinomaisia. Hetken aikaa on saattanut joutua odottamaan vapautuvaa pöytää, mutta hyvässä seurassa ei sekään häiritse.

Toim. huom. Tänä vuonna Grande Grill tarjoaa kympin hintaan kaikki uuden ruokalistan burgerit! Hampurilaiset saa myös gluteenittomina, ja toimitus voi ehdottomasti suositella gluteenitonta versiota.

Memphis Hesari nro 23.

Burgerifanina voin todeta, että Memphisin burgerit menevät ehdottomasti jatkoon. Palvelu on ollut ystävällistä ja nopeaa, ja kampanja-listalta löytyy myös gluteenittomat sämpylät, ja kasvissyöjillekin oma purilainen. Memphisin drinkkilista on myös ainakin itselleni mieluisa, joten ruoan yhteydessä on mukava nautiskella hyvä drinkki jos toinenkin.

Ravintola Nälkä nro 28.

Nälkä, joka onkin tänä vuonna ensimmäistä kertaa mukana SYÖ!-viikoilla, on laittanut houkuttelevan tarjouksen kampanjaa varten. Ravintola tarjoilee 10 euron blini-buffettia 20 eri täytteellä, aina perinteisestä lohenmädistä ja smetanasta eksoottisempaan bbq-possuun. Tämän buffetin jälkeen ei tarvitse miettiä hetkeen, että mihinköhän sitä menisi seuraavaksi syömään, sillä vatsa tulee kyllä täyteen!

Viimeiseksi ruokavinkkaan Woolshead Bar & Kitchenin nro. 43

Rautatieaseman kyljessä sijaitseva kodikas Woolshead vastasi ravitsemuksestani viimeisimpänä. Paikka on kodikas ja tunnelmallinen sporttibaarin ja ravintolan sekoitus. Kauaa ei ehtinyt kynsiään pöydässä pureskelemaan, kun tilaus jo saapui. Tilasin grillatun kanahampurilaisen vaihteeksi ainaisille pihvipurilaisille. Annos oli jo näköhermoja hemmotteleva kokemus, eikä makuhermojenkaan tarvinnut pettyä. Kana maistui hyvällä tavalla nokiselta eli siitä maistoi, että liha on käynyt grillissä. Ateria oli sen kokoinen, että hampurilaisen lisäksi jaksoi syödä ranskalaisiakin, jotka osoittautuivat myös maistuviksi. Kaiken kaikkiaan piristävä reissu, melkein kuin olisi ulkomailla käynyt, sillä ravintolassa oli iloinen ja hyvä tunnelma, ja nauru ja puheensorina kuului mukavasti ympärillä. Suosittelen!

Kaiken kaikkiaan toivon, että SYÖ!-kampanjat saavat jatkoa tulevaisuudessa. Mielestäni olisi myös mukavaa, että saataisiin lisää ravintoloita mukaan, ja ennen kaikkea muualtakin kuin ydinkeskustasta. Tällä hetkellä viidestäkymmenestä ravintolasta 43 sijaitsee Helsingissä kahden kilometrin säteellä ydinkeskustasta, joten levittäytymiseen on varaa.

Eli hyvät ihmiset, menkää syömään! Itse aion jatkaa listan läpikäymistä, ja täten kantaa oman lautasliinani kekoon, että SYÖ!-viikot järjestettäisiin jatkossakin.

Tarjoukset ovat voimassa arkisin lounasajan jälkeen sekä viikonloppuisin, ellei toisin ole mainittu. Tässä olisi siis loistava sauma käydä ”after workilla” nauttimassa huurteisen seuraksi vähän ravintoa, yksin tai yhdessä.

Kuva: City