The Killers toi valoisan Las Vegasin Hartwall Areenalle

24. heinäkuuta lähti käyntiin puoliksi täydelle Hartwall Areenalle, kun kaunis aussineito Juanita Stein astui lavalle kitara kädessään. Neiti Stein oli omiaan The Killersin lämppäriksi, sillä hänen hurmaava äänensä sekä rauhallinen tyyli valmistivat yleisöä erinomaisesti tulevaan pääshow’hun.

Kello löi varttia yli yhdeksän illalla, kun valot sammuivat ja ensimmäinen kitarariffi kajahti ilmoille, jonka käskystä koko halli täyttyi kasasta vaaleanpunaista konfettia. Räjäyttävän show’n pisti käyntiin The Killersin The Man -kappaleen teemaan sopiva taustavideo neon-valoista tehdystä cowboysta, joka sai koko 6500-henkisen yleisön puhkeamaan suuriin aplodeihin. Sen pidempää taukoa ei ehditty pitää, kuin mitä laulaja Brandon Flowers innostutti suomalaisia fanejaan pienellä suomenkielisellä taidonnäytöksellään sanoen ”Mitä kuuluu siskot ja veljet?”. Vaikkei herra välttämättä ole vielä ihan valmis käymään kokonaista keskustelua kielellämme, niin kyllä tuo sen verran hyvin meni, että suomalaisten ylpeys kuului huudoista.

Innostukseni keikkaa kohden senkuin koheni, kun allekirjoittaneen henkilökohtainen lempibiisi pamahti käyntiin ja herätteli monen muunkin nostalgisia muistoja hittikappaleella Somebody Told Me. Tunnelmaa paransi myös innostuneet ja omiin tunnelmointeihinsa täysin eksyneet fanit yleisöstä, joita näytettiin bändin takana näkyvällä screenillä.

Tämä taustanäyttö olikin otettu loistavasti mukaan koko show’n ajaksi ja tavalla, jota en ennen ole kokenut, vaikka osittain harmittikin todeta, että oli valittava joko kauniin visuaalisen taideteoksen katsomista bändin takaa tai sitten itse bändiä – paitsi tietysti niinä hetkinä kun siellä komeili itse yhtye.

Lavakoristeista ja suurista efekteistä kyllä huomasi heti alkuun, että pojat pitävät yllä perinteistä Las Vegas -tyylistä show’ta, ja ovat tämän palan kotiaan ottaneet mukaan maailman kiertueelleen. The Way It Was -kappaleen aikana laulaja pyysi hartaasti anteeksi helmikuisen keikan peruuntumista ja totesi, että saimme heidät nyt kokea parempina kuin mitä he silloin olisivat olleet.

Lumoava valoshow jatkui lasereineen Once In A Lifetime -kappaleen edetessä, mutta joskus liikaa on liikaa. Vaikka nautin muuten herrojen valloittavasta lavashow’sta, joka aina välillä ylettyi yleisöön asti, niin Run For Cover -kappaaleen aikana välähtävät kirkkaan valkoiset led-valot tuntuivat vain kameran salamavaloilta, jotka yhtälailla polttivat jälkensä silmiin. Biisistä en itsessään muista sitten kovinkaan paljoa, sillä valojen välttely vei kaiken keskittymisen itse esiintymiseltä. Sitä ikävää tunnetta onneksi oli vain yhden kappaleen aijan ja pääsin takaisin nauttimaan musiikista seuraavien biisien aikana.

Muutaman biisin jälkeen laulaja huomasi yleisössä nuoren miehen pitävän lappua koholla, jossa luki ”Let me play drums!” ja naurahdettuaan ensin, Flowers pyysikin Kristianin lavalle. Kristian vakuutti osaavansa seuraavan biisin ja veti kuin vetikin kunnialla Reason Unknown -kappaleen aina loppuun saakka. Lähtiessään rumpali Ronnie Vannucci Jr. pyysi Kristiania vielä palaamaan ja halausten jälkeen hän sai pitää kapulat, joilla soitti. Tämä nostatti tunnelmaa hallissa ja antoi lisäenergiaa, joka jatkui aina areenashow’n loppuun saakka.

Valitettavasti aikaisemman kirkkaan valon tilalle uudeksi riesaksi tuli Read My Mind ja All These Things -kappaleiden välissä kuuluva maata – kirjaimellisesti- järisyttävä matala ääni, jonka loppua tajusin vain rukoilevani. Ensin luulin tulleeni vanhaksi ja siksi tämä häiritsi minua, kunnes huomasin tämän häirinneen myös muitakin yleisön jäseniä. Eih. Ei näin pojat.

Suomalaisia selvästi arvostettiin taas, kun When We Were Young -biisiä edelsi mahtava räjähdys sinivalkoista serpentiiniä nauhoina ja konfettina. Biisin loppuessa saimme nauttia vielä hienosta kipinäsateesta, kunnes lava tyhjeni. Hetken ajattelin, että näin näyttävä loppu on varmaankin oikea loppu, mutta onnekseni olin väärässä, kun bändi palasi tanssittamaan yleisöä vielä We Are Human -kappaleen tahtiin.

Tämän mahtavan valon ja konfetin täytteisen show’n päätti yhtyeen hittibiisi vuodelta 2004, Mr. Brightside. En jäänyt itse kaipaamaan illalta yhtään enempää ja vaihteeksi tämä jättikin rauhallisen tunteen. The Killersin ainutlaatuinen Vegas-tyylinen show on ehdottomasti kokemuksen arvoinen.

“Everybody’s got a plan and then you get punched in the mouth”. -Brandon Flowers

Kuvat: Rob Loud


Margarita on eläimiä rakastava outolintu Helsingistä ja maailman paras äiti tyttärensä mielestä. Eläinten pelastamisen lisäksi tykkään kovasti neuloa ja unelmoida suuria - joku päivä vielä julkaisen oman kirjan.