Torstaina muisteltiin rockin kulta-aikoja, kun The Local Band esiintyi loppuunmyydyllä Tavastialla

Maaliskuun ensimmäinen päivä päräytettiin käyntiin menneitä muistelemalla. Suomen rock-musiikin huippuartisteista koostuva cover-yhtye The Local Band esiintyi Helsingissä loppuunmyydyllä Tavastialla torstaina 1.3.2018. Paikka oli kuin olikin tupaten täynnä kaiken ikäistä rock-musiikin ystävää.

Thelocalband-18

Kyseessä oli arkikeikka ja kuvittelin etukäteen yleisön olevan hieman kohmeessa. Keikalla ei ollut lämmittelijääkään. En tiedä johtuiko tämä uudesta alkoholilaista, hiihtolomakaudesta vai The Local Bandin solistin Olli Hermanin flirttailevasta hymystä, mutta yleisö oli aivan liekeissä alusta asti. Yhtyeen basisti Archie Cruz joutui valitettavasti jättämään keikan väliin, mutta tuuraajaksi löytyi Lost Societyn energinen laulaja/kitaristi Samy Elbanna. 

Thelocalband-13

Keikalla kuultiin mitä mahtavimpia klassikoita muun muassa Bon Jovilta, Poisonilta, Mötley Cruelta ja Van Halenilta. Omia suosikkejani oli Corey Hartin Sunglasses at night ja Little Stevenin Out of the darkness. On ihan huippua, että rummuissa paukutteleva Jussi69 ja Children of bodomista tuttu kitarajumala Alexi Laiho aikoinaan oivalsivat sen, mitä kansa tarvitsee perustaessaan The Local Bandin. Tuskin osasivat arvatakaan suosion määrää, koska bändillä oli tarkoitus vetää vain yksi keikka vuodessa. Se tavoite on onneksemme lähtenyt vähän käsistä, koska tällekin vuodelle on buukattu jo useampi keikka.

Thelocalband-19

Biiseissä sattui joitain pienen pieniä kömmähdyksiä ja Olli Hermanin laulu katosi välillä johonkin, mutta näitä sattuu kun irrotellaan oikein kunnolla ja pidetään hauskaa. Aivan liian nopeasti päättyneen keikan yleisö siirtyi tyytyväisenä narikkaan Bon Jovin Livin’ on a prayer -kappaleen sekä konfettisateen saattelemana. Katso keikan kuvagalleria täältä.

28467695_10156304256113921_7629135246650245120_o

Kiitos The Local Band, me kohtaamme taas kesällä Helsingin Kaisaniemessä, kun Suomeen saapuu Hollywood Vampires ja lämppärinä nähdään The Local Band, Lost Society ja Michael Monroe!

Teksti ja kuvat: Jessica Johanson