The Used päätti 15-vuotisjuhlakiertueensa Helsinkiin kahden nostalgisen illan voimin

The Usedin astellessa lavalle Tavastialla keskiviikkona oli yleisön innostuneisuus käsin kosketeltavaa, vaikka monet olivat vasta tulleet ovesta sisään. The Used oli tullut juhlimaan 15-vuotispäiväänsä Helsinkiin, ja vieläpä parhaalla mahdollisella tavalla.Yhtye soitti uransa kaksi ensimmäistä albumiaan, joista keskiviikkona kuultiin vuoden 2002 debyyttialbumi The Used. Bändin kaksi ensimmäistä levyä ovat varmasti monelle olleet ne merkityksellisimmät ja olikin hauska nähdä miten vanhoista emolapsista oli kehkeytynyt jammailevia, boheemeja aikuisia.

TheNewRegime_06

Illan aloittanut The New Regime ei valitettavasti lämppärinä yltänyt The Usedin vaatimalle tasolle hyvästä musiikistaan huolimatta. Osasyy oli luultavasti puoliksi tyhjä sali – monet kun saapuivat vasta iltakymmenen aikoihin, eikä kenellekään varmasti jäänyt epäselväksi ketä yleisö oli tullut katsomaan.

TheNewRegime_05

Niin yleisö kuin bändikin oli heti alusta asti energisiä, ja The Usedin setin aloittanut Maybe Memories (allekirjoittaneen lemppari) viritti illan tunnelman. Isoimpana huomiona mainittakoon vokalisti Bert McCrackenin ja koko bändin kanssakäyminen yleisön kanssa. Tämä bändi osaa ottaa yleisön haltuun. Kitaristi Quinn Allmanin tilalle tullut, Saosin-yhtyeestäkin tuttu, Justin Shekoski täytti Quinnin isot saappaat kaikilta osin. Illan aikana erityisesti musiikin voima tuli esille niin Bertin välispiikeissä kuin yleisön äänenvoimakkuudessa ja yhteishengessäkin. Bert muistutteli lähimmäisten auttamisesta ja kiitteli yleisöä vuolaasti kuluneista 15 vuodesta samalla yleisön kanssa naureskellen.

theused_10

En usko olevani ainoa, jolle ensimmäiseltä illalta jäi mahtavan nostalginen olo. Illan päätteeksi oli hienoa nähdä sekä The New Regimen että The Usedin jäsenet keikan jälkeen tervehtimässä ja juttelemassa faneille.

theused_06

Toisena iltana vuorossa oli bändin vuonna 2004 julkaistu In Love And Death -albumi ja paikalla oli edellisiltaan verrattuna hieman enemmän faneja. Äänensä edellisenä iltana osin menettänyt Bert oli jälleen yhtä energinen oma itsensä. Hienoa oli myös nähdä miten miehen lavakarisma on muuttunut hänen raitistumisensa jälkeen positiivisempaan suuntaan, kuitenkaan riettaita vitsejään unohtamatta.

theused_01

Rumpali Dan Whitesides piti omaa show’taan rumpukapuloita heitellessä, ja oli hienoa nähdä miten hauskaa bändillä on lavalla yhdessä kaikkien näiden vuosienkin jälkeen. Tämä hauskuus ja yhteishenki välittyi ja siirtyi illan aikana yleisöönkin, kun jokaisen sisäinen emo tuli ulos viimeistään yleisön keskellä useampaan otteeseen olleen circle pitin perusteella. Toisenakin iltana yleisön ääni kuului yhtä kovaa kuin bändin, ja yhteishenki oli sanoinkuvaamaton. Encorena soitettu Lies For The Liars -albumin Handsome Awkward räjäytti Tavastian vielä viimeisen kerran.
theused_03
Katso kuvagalleria keikoilta täältä.
Kuvat: Nelly Tatti