The Word Alive rymisteli 10-vuotisjuhlan kunniaksi Nosturissa

Yhdysvaltalainen metalcore-pumppu The Word Alive pysähtyi 10-vuotisjuhlakiertueellaan myös Suomessa viime lauantaina yhdessä Make Them Suffer -, Of Virtue – sekä Aviana -yhtyeiden kanssa.

Keikkapäivä osui lauantaille, ja kuvaajamme joutui olemaan kahdeksaan asti töissä, joten pääsimme vasta yhdeksäksi paikalle. Nosturi oli hajusta päätellen jo hyvin lämmitetty kahden edellisen lämppärin otteella, kun astuimme sisään kuuman kosteaan Nosturiin. Seuraavaksi oli australialaisen euforista deathcorea soittavan Make Them Suffer -yhtyeen vuoro. Yleisössä piisasi vielä hyvin energiaa kolmannellekin lämppärille, kun bändi saapui lavalle ja otti yleisön haltuun itselleen ominaisella kauniin brutaalilla otteella. Jo heti toisen biisin aikana yleisö saatiin jumppaamaan itsensä lämpimäksi pomppimalla, ja meno oli yhtä vahvaa koko esityksen ajan.

Lämppärin tarkoitus on lämmitellä yleisöä pääesiintyjää varten, ja Make Them Suffer onnistui tehtävässään erinomaisesti sekä kuvainnollisesti että kirjaimellisesti. Nosturin pienessä salissa nousi lämpötila samaa tahtia kuin fiiliskin. Pieni tila ei estänyt circle pitin muodostumistakaan ja yleisössä riitti liikehdintää aina setin loppuun saakka.

Illan päätähti The Word Alive saapui Suomeen osana Euroopan-kiertuettaan, joka juhlistaa yhtyeen 10 vuoden yhteistä taivalta. Yleisöstä huomasi, että bändin esitys oli kauan odotettu, sillä edellisvuoden tammikuussa The Word Aliven oli tarkoitus toimia Falling In Reversen lämppärinä samaisessa paikassa, mutta pääbändin sairastapauksen vuoksi koko keikka jouduttiin peruuttamaan aivan viime hetkellä.

Helsingin Nosturin keikka oli bändin vokalisti Tyler “Telle” Smithin mukaan heidän suurin pääesiintyjänä soittama keikka Euroopassa. Bändi käynnistikin keikan – ja samalla muistojen tulvan – heidän ensimmäisen täyspitkän Deceiver-albumin tunnetulla The Hounds Of Anubis -kappaleella. Kyseinen veto jatkoi myös illan liikunnallista juoksuteemaa yleisössä pamauttamalla circle pitin käyntiin. Lämpötila nousi ja yleisö oli hurmoksessa. Lavalta heitettyjä käskyjä toteltiin aina pomppimisesta, juoksemisesta ja taputtamisesta pitteihin ja wall of deathiin. REAL-albumin hieman rauhallisemman Lighthouse-kappaleen aikana yleisö pääsi hoilottamaan oikein sydämen pohjasta, ja tämä osoittautuikin illan ensimmäiseksi rauhallisemmaksi hetkeksi.

Monimuotoisen show’n lisäksi yleisöä oli myös laidasta laitaan. Faneihin kuuluivat kaikki aina pukumiehistä paidattomiin miehiin, ja he kaikki olivat yhtälailla metallishow’n ytimessä tekemässä juuri kuten käskettiin, eli pitämässä meteliä ja etenkin hauskaa. League Of Legends -peliä varten yhdessä The Glitch Mobin ja Makon kanssa tehty Rise-kappale pääsi myös hurjan 17 biisin settilistaan.

Keikan aikana vokalisti Telle Smith innostui myös yrittämään crowdsurffata yleisöön, mutta siinä kuitenkin hieman epäonnistuen, kun hänet pudotettiin maahan jopa kahdesti. Tästähän yleisö sai myös kuulla, mutta miehen omien sanojensa mukaan hän ei kuitenkaan loukkaantunut – ainakaan fyysisesti. Ja koska kaikki hyvä loppuu aikanaan, niin loppui myös tämäkin keikka koskettavasti Life Cycles -hittibiisiin. Vokalistin laskeuduttua lavalta keskelle yleisöä valaisi yleisö Nosturin kännyköiden taskulamppuvaloilla ja lauloi yhdessä täydellisessä harmoniassa kappaleen ensimmäisen säkeistön “I’d rather die for what I believe than live a life without meaning”, jonka jälkeen herra hyppäsi takaisin lavalle ja bileet saivat jatkua.

Musiikista, liikunnasta, piteistä, loukkaantumisista, komiikasta ja hauskuudesta muodostunut keikka oli enemmän kuin olisin osannut odottaa. Minulle The Word Alive ei ollut ennestään tuttu, mutta keikan myötä he löysivät ehdottomasti tiensä minunkin soittolistoille.

Katso kattava kuvagalleria keikalta täältä.

Teksti: Margarita Savelius ja Nelly Tatti

Kuvat: Nelly Tatti


Margarita on eläimiä rakastava outolintu Helsingistä ja maailman paras äiti tyttärensä mielestä. Eläinten pelastamisen lisäksi tykkään kovasti neuloa ja unelmoida suuria - joku päivä vielä julkaisen oman kirjan.