Thirty Seconds To Mars ilakoi fanien kanssa Helsingin Jäähallissa

Helsingin Jäähalli. Väkeä virtaa permannolle tasaiseen tahtiin DJ:n soittaessa remixejään. Lava on pystytetty hauskasti hallin takaosaan niin, että sen ympäri voi kävellä. Thirty Seconds To Mars -yhtyeen 3. Helsingin jäähallikeikka on juuri alkamaisillaan. Tunnelma hallissa on täynnä jännitystä ja odotusta. Viimeksi vuonna 2014 Suomessa, Hartwall Areenalla esiintyneen bändin paluuta onkin jo odotettu.

Mustasta kuutionmuotoisesta lavasta kajahtaa ensimmäiset rumpubiitit ja ensimmäiset valoefektit välähtävät hallin takaosassa. Yleisö repeää liitoksistaan ja alkaa huutaa. Thirty Seconds To Mars on vihdoin lavalla, ja voi pojat millaisen shown he saivatkaan aikaan! Musta kuutio nousee ilmaan ja paljastaa Leton veljekset rumpuineen keskellä valaistua lavaa.

Biisejä kuultiin suht tasapuolisesti kolmelta uusimmalta levyltä, mutta ensimmäinen levy oli jätetty kokonaan huomiotta. Settilistaankin oli mahdutettu lähinnä nostalgiasyistä toisen albumin The Kill, joka loppujenlopuksi ylsi kuitenkin illan parhaimmistoon kylmiä väreitä aiheuttavalla yhteislaulannalla. Valoefektit lavakuutiossa olivat todella vakuuttavat livenä, mutta aiheuttivat välillä jopa näköharhoja liiallisella vilkkumisella. Livekamerat kuvasivat kahdelle isolle näytölle niin bändiä kuin yleisöäkin, mikä toi mielestäni keikkaan läheisempää tunnelmaa.

Suomella on selkeästi erityinen paikka bändin sydämessä – eikä vain siksi, että yksi bändin ensimmäisistä jäähallikeikoista soitettiin juuri täällä Helsingin Jäähallilla vuonna 2008. Jared Leto kiittelikin yleisöä juuri tuolta keikalta saamastaan itseluottamuksesta. Jared Leto osoittautui myös suureksi suomalaisdesignin ystäväksi, sillä miehen päällä nähtiin mm. Sasu Kaupin sekä Rolf Ekrothin designvermeitä show’n aikana!

Leton lavapreesens oli vertaansa vailla kaikilla aspekteilla. Herran ääniala on aivan uskomaton ja mies osaa viihdyttää yleisöä niin biisien aikana kuin välispiikeissäänkin, ja puheet tuntuvat silti luontaisilta eikä väkisin väännetyiltä. Olipa herra näköjään oppinut myös sanomaan “moimoi” sekä kovasti yritti ääntää suomalaisten fanien kotipaikkakuntia. Kouvolasta muun muassa tuli Ouvola herran suussa ja sekös yleisöä nauratti. Faneja pyydettiin useaan otteeseen lavalle tanssimaan ja kanssakäyminen sekä sosiaalisessa mediassa keikan aikana kuin paikan päällä livenäkin, oli erittäin kaunista katseltavaa. Yllätyksenä itselle tuli ns. uusien ja vanhojen bändin fanien suhde, joka oli noin puolet ja puolet. Suomi nostettiin myös oikeitetusti esiin Instagram-livessä, jossa Leto mainitsi, että usein Suomi unohdetaan naapurimaidemme Ruotsin ja Norjan varjoon, vaikka Suomi on yksi kauneimmista paikoista maapallolla.

Itse ns. vanhan kansakunnan keikkailijana lämppäribändin puuttuminen tuntui aluksi kovin hämmentävältä. Epäilin kovasti saako DJ tunnelman nostettua sellaiselle tasolle, että pääesiintyjän voi tuoda lavalle. Yleisöä katsellessa ei tästä jäänyt kuitenkaan epäilystä, sillä tunnelma oli alusta asti hyvin energinen. Erityisesti bändin keikan venyessä lähes kaksituntiseksi oli ehkä hyvä, ettei lämppäribändiä ollutkaan. Yleisö pysyi mukana koko keikan ajan eikä käsimeri tai huuto hiipunut juuri missään vaiheessa. Tämä keikka meni itsellä orastavasta kuumeesta huolimatta kaikkien aikojen top 5-keikkoihin. Odotan innolla seuraavaa keikkaa kyseiseltä bändiltä, josta Jared Leto ehkä antoikin keikan aikana jo vinkkiä.

Katso kattava kuvagalleria keikalta täältä.

Kuvat: Nelly Tatti


Markkinoinnin kandi, pamu, jonka intohimoina ovat mm matkailu, tapahtumatuottaminen, DIY-projektit ja musiikki. Elämän tehtävä: jakaa suomalaisen sisun ilosanomaa, hyvää karmaa ja rakkautta ympäri maailmaa