Thundermother hurmasi On The Rocksin vahvalla naisenergiallaan

Ystäväni suostutteli minut Helsingin On The Rocksiin Thundemotherin keikalle viime sunnuntaina 23. syyskuuta. Suostuin tietenkin, koska kyseessä on ystäväni lempibändi ja mitäpä muutakaan sitä sunnuntai-iltana tekisi. Olin kyllä kuullut Thundermotheria ennenkin, eli tiesin vähän mitä odottaa.

En kuitenkaan ollut ottanut selvää illan lämppäristä, joka oli kotimainen DIRT. Lavalle asteli pitkätukkaisia poikia, jotka soittivat hard-rockia ja kovaa. Tykkäsin poikien asenteesta, lavameiningistä ja siitä, että bändiltä löytyi huumorintajua. Yhtyeen solisti Aleksi Tiainen oli vielä toipumassa flunssasta, mutta sitä hädin tuskin huomasikaan. Jätkät myös vitsailivat ja ottivat hyvin kontaktia yleisöön. Se lämmittää aina tunnelmaa ja saa yleisön rentoutumaan.

Ruotsalainen Thundermother aloitti keikkansa aikataulussa tunnetuimmallaan Whatever –biisillään ja On The Rocksin valtasi valtava naisenergia. Ainakin faneista päätellen mikään biisi ei ollut vieras, vaikka viimeisin tänä vuonna julkaistu nimikkolevy onkin aika tuore. Keikka oli täynnä tarmoa ja rentoa fiilistä. Sanoiko joku etteivät naiset osaa rokata?

Naisnelikko lopetteli keikan, mutta päättivät vielä vetää encoren, jossa kuultiin muun muassa vähän hitaampi kappale Fire In The Rain. Myös Thundermother otti hyvin kontaktia yleisöön niin keikan aikana kuin keikan jälkeen. Mimmejä ei tuntunut haittaavan ollenkaan yhteiskuvat ja nimmareiden jakamiset. Bändillä oli ollut aika kiireinen viikonloppu takanaan, nimittäin perjantaina he soittivat Kuopion Henry’s Pubissa ja lauantaina Joensuun Marks Rock Clubilla. Silti he jaksoivat jakaa huomiotaan faneilleen. Bändin perustaja Filippa Nässil ja kumppanit toivottivat fanit tervetulleeksi pöytäänsä ja tunnelma oli lämmin, mutta rock’n’roll!

Katso loput kuvat keikasta täältä.

Kuvat: Jessica Johanson