Tiisun juhlakeikalla kuultiin iltasatuja ja koettiin vaarallisia tilanteita

Olen kuullut Tiisun keikoista paljon huonoa ja hyvää, olen myös katsonut netistä joitain livepätkiä eikä bändi mielestäni kuulostanut niissä lainkaan siltä miltä levyllä. Perjantaina 21.4.2017 juhlittiin kuitenkin Tiisun toista levyä Tänne ei jää kukaan ja toivoin kovasti, että tämä Helsingin Tavastian juhlakeikka osoittautuisi paremmaksi kuin videoilla olin nähnyt.

Tiisun lämmitteli kaksihenkinen Ursus Factory, jolla oli aika kova meno lavalla. Vaikka bändiin kuuluikin vain kaksi jäsentä, ei siitä mitään puuttunut. Viimeisillä biiseillä mukaan astuivat Tiisun kosketinsoittaja Antti Vuorenmaa ja samaisen yhtyeen monitoimimies Mikko Aaltio.

Ursus Factory-4

Vihdoinkin Tiisu astuu lavalle ja show alkaa! Yhtye ei ole turhaan kohauttanut mediassa keikkamenollaan, sillä se oli aikamoista sirkusta – pääosin hyvällä tavalla. Usein keikoilla nähdään yleisön ja lavan välissä oleva pittiaita, jolla voidaan suojella bändiä yleisöltä, mutta tässä tapauksessa olisi kaivattu pittiaitaa suojelemaan yleisöä bändiltä.

Tiisu-23

Osumilta ei vältytty tälläkään kertaa, kun eturivissä oleva tyttö sai kitarapedaalilaudasta iskua, mikkiständi putosi muutamaan otteeseen yleisöön ja lensipä tuolikin samaista tyttöä päin jossakin vaiheessa. Onneksi tytöllä oli refleksit kunnossa ja sai torjuttua tuolin hyökkäyksen.

Tiisun keulahahmo Henrik Illikainen ei näitä tietenkään tahallaan tehnyt ja pahoitteli kovasti. Yleisön tyttö sai valita Illikaiselle rangaistuksen näistä mokailuista ja nokkelasti keksikin rangaistukseksi pasuunan soiton. Eihän siitä mitään tullut vaikka se olikin hauskaa seurattavaa.

Tiisu-11

Tuntui, että yleisö oli täysin varautunut tähän menoon eikä kukaan katsonut vinoon bändin riehumista. Henrik Illikainen nähtiin välillä yleisön joukossa, välillä miksauspisteellä ja taas lavalla. Kappaleiden välissä Tiisu luki yleisölle iltasaduksi ihastuttavaa Kevätpörriäistä, jonka bändi oli löytänyt takahuoneesta. Tämän lehden toimittajina olivat lapset viisauksineen, ja lasten ajatukset sopivat biiseihin kuin nenä päähän. Mietin, että olenko stand up -keikalla vai rock-keikalla? Missään tapahtumassa en ole nähnyt yleisön nauravan näin paljon ja myönnettäköön, että välillä nauroin itsekin vedet silmissä. 

Tiisu-18

Meno oli mitä mahtavin ja tämä keikka menee heittämällä tämän vuoden ykköseksi. Biisit kuulostivat juuri siltä kuin pitääkin ja Tiisu todisti jälleen kerran sen, että keikkoja ei voi kokea mitenkään muuten kuin menemällä paikanpäälle itse. 

Fiiliksen voi aistia kuvista, jotka nähtävissä täällä!

Kuvat ja teksti: Jessica Johanson