Tikkurila Festivaali 2016: Festarikansa valtasi Hiekkaharjun urheilupuiston

Kaikki teistä tietävät sen tunteen, kun hommat ovat tekemättä ja päivän motivaatioprosentti on nolla. Näin alkoi myös minun perjantaipäiväni. Kiiruhdin junaan ja jättäydyin pois Hiekkaharjun asemalla. Olin myöhässä niin kuin aina. Heti hypättyäni pois junasta huomasin jotain poikkeavaa. Arkena aavemainen Hiekkaharjun asema kuhisi ihmisiä, eikä mitä tahansa ihmisiä, vaan festarikansaa! Painoin karttasovellukseni kiinni ja päätin seurata ihmismassaa, sillä tiesin, että Tikkurila Festivaali oli alkanut!
Kolmatta kertaa järjestettävä Tikkurila Festivaali on yksi pääkaupunkiseudun merkittävimmistä kesätapahtumista. Helposti löydettävä sijainti ja kotimainen musiikki houkuttelevat paikalle kaiken ikäisiä osallistujia. Tänä vuonna Tikkurilassa nähtiin esiintymässä muumuassa Antti Tuisku, Sanni, JVG, Elastinen, Kasmir, Jari Sillanpää, Popeda ja CMX.
tikkurilafest_lauantai_kasmir
Saavuttuani vihdoin paikalle olin hämmentynyt. Olin odottanut pienimuotoisia festivaaleja, jossa olisi yksi lava, pari ruokapaikkaa ja anniskelualue. Todellisuudessa urheilupuistossa järjestettävä festivaali oli hyvin siisti, erinomaisen kokoinen ja kaikkialle oli helppo päästä. Kahden lavan välissä juokseminen ei tuntunut loppumattomalta maratonilta. Pääsimme myös todistamaan heti ensitöiksemme festarihäitä, mikä olikin oikein yllättävä kokemus. Menisitkö sinä festareilla naimisiin? Pariskunta näytti kuitenkin tyytyväiseltä valintaansa, vaikka sulhasen jännitystä ei voinut olla huomaamatta.
tikkurilafest_perjantai_festarihäät
Ensimmäinen artisti, josta pääsimme nauttimaan, on Suomen tunnetuin peto. Antti Tuisku hyppäsi lavalle perjantaipäivällä viihdyttämään värikästä yleisöään. Eturivi oli täynnä tuiskuttajia ja niin kaikille sallittualue kuin anniskelualue raikuivat poptähden kappaleiden tahtiin. Jokaisella kyseisen artistin keikalla saa aina ihmetellä hänen onnistumistaan. Ei ole olemassa huonoa Antti Tuiskun keikkaa. Yleisesti ajatellen show oli paljon pienempi kuin mitä suurilla festareilla olin nähnyt, ja ainut asia mitä jäin kaipaamaan olivat Antin upeat tanssijat.
tikkurilafest_perjantai_anttituisku
Antin keikan jälkeen festarifiilis alkoi vallata vihdoin omaakin kehoa ja niinpä päästiinkni seuraavaksi nauttimaan Sannin keikasta. Sanni esiintyi Suomipop-lavalla, joka oli mielestäni parempi kuin edellinen. Suomipop-lavan ääreen oli mahdollista päästä myös anniskelualueelta, eikä tarvinnut jäädä kilometrien päähän katsomaan. Tämä on mielestäni aina parempi järjestely kuin kaukainen anniskelualue. Tästä kyseisestä ongelmasta nimittäin puhuu hyvin moni täysi-ikäinen festarikansalainen.
tikkurilafest_perjantai_anttituisku3
Sannin aloittaessa syttyi Tikkurila tuleen. Sinitukkaisen tytön energia valtasi kokonaisen hiekkakentän. Katsellessani Sanni-faneja voin vaan todeta, että keikka oli tälläkin
kertaa täynnä itkua, naurua ja laulua.
Iki-ihanan Sannin jälkeen oli aika käydä tarkastamassa ruokatarjonta. Näin vegaanina voin kertoa, että odotukset olivat hyvin heikot. Luultavasti traumat ovat peräisin kesäkuun Provinssista, jossa ruokatarjonta ei ollut hääppöistä. Nälkä kuitenkin alkoi kasvaa ja huomasin, että ainakin kolmesta kojusta löytyi suoraan vegaaninen annos, ja muissa paikoissa annoksien soveltaminen oli mahdollista. Thai Papayan riisinuudeli teki tehtävänsä ja oli taas helppo olla onnellinen. Äänestän myös tämän ruoka-annoksen parhaaksi festariruoaksi mitä olen syönyt. Ruokakatu oli myös erittäin viihtyisä ja  valikoimaa löytyi sushista hampurilaisiin. Miinuksen ruokakatu saa kuitenkin tilanpuutteestaan.
tikkurilafest_perjantai_sanni1
Jatkoimme illan viettoa ja kävimme kurkkaamassa nopeasti CMX:n keikkaa missä olikin suurimmaksi osaksi aikuista faniporukkaa. Itse odottelin jo innoissani pian alkavaa JVG:n esiintymistä ja onneksi sainkin taas huomata, että odotukseni oli palkittu. JVG:n keikka oli ehdottomasti koko perjantain paras! Energia, ihmiset ja yhtye tekivät taas tehtävänsä. Jare ja Ville-Galle ovat yksiä parhaimpia suomalaisia live-esiintyjiä mitä tiedän.
tikkurilafest_perjantai_jvg1
JVG:n hurmiossa olikin hyvä fiilis jatkaa Rähinä Recordsista tutun Elan keikalle. Elastisen show yllätti minut kyllä todenteolla. En oikeastaan odottanut keikalta juuri mitään ja kappas vaan, huomasinkin pomppivani siellä muiden mukana. Ilta oli hyvä päättää tähän ja napata juna takaisin kotiin. Tikkurila Festivaalien perjantai oli tehnyt minuun vaikutuksen ja oli taas helppo hymyillä.
tikkurilafest_perjantai_elastinen
Tikkurila Festivaalien toinen päivä oli huomattavasti enemmän aikuisten päivä. Tämän saattoi huomata niin alueen ihmisistä kuin myös esiintyjistä. Lähdimme lauantaina ensimmäisenä katsastamaan vanhaa kunnon Popedaa. Ensi vuonna 40 vuotta täyttävä Popeda saa yhä festarikansan villiksi ja “pitkä kuuma kesä” -kappale ei taaskaan jättänyt ketään kylmäksi.
tikkurilafest_lauantai_popeda
Ennen Jari Sillanpään keikkaa päätimme mennä nautiskelemaan Tikkurila Festivaalien Re Cafesta. Kotoisan näköinen kahvila kiinnitti huomiomme ja halusimme päästä istumaan värikkäiden puulevyjen ääreen. Suruksemme saimme kuitenkin pettyä päästyämme kahvilan palvelun ääreen. Mainostettuja tuotteita ei ollut, tarjouskakun ainesosista ei ollut tietoa myyjällä eikä edes esimiehellä. Onko oikein myydä kakkua tietämättä sen sisällöstä? Onneksi festarimieli oli päällä ja pysyi, eikä töykeä palvelu lannistanut minua ja kuvaajaamme. Oli aika lähteä katsomaan päällikkö Siltsua.
Jari Sillanpään show oli hurmaava, liekit leimusivat artistin esittäessä Cheekin alkuperäistä Liekeissä -kappaletta. Artisti oli pukeutunut mustaan, nahkaan ja kultaan – tätähän ei voinut kuin ihailla! Satulinna-kappaletta esittäessä yleisö oli hurmioissaan ja lauloi mukana niin ahkerasti, että artistin ei olisi tarvinnut tehdä itse yhtikäs mitään.
tikkurilafest_lauantai_jarisillanpää
Seuraavaksi päästiinkin moshaamaan Kasmirin tahtiin. Olin aivan fiiliksissä herran esiintyessä. Ihan mieletön esiintyminen ja pisteet ehdottomasti omistautumisesta yleisölle. Artisti veti paikalle hyvin katsojia ja näytti myös itse hyvin tyytyväiseltä. Koko Tikkurila oli myös täysin valmis soutamaan Hankoon. Ehkä huutolaulu kuuluikin sinne asti…
tikkurilafest_lauantai_kasmir1
Illan hämärtyessä päätimme lopettaa festarit siihen ja jatkaa kotiinpäin. Yleiset fiilikset festivaaleista olivat hyvät. Oli antoisaa huomata, että Tikkurila Festivaali rikkoi perinteistä festarimeininkiä siisteydellään ja rauhallisella habituksellaan. Tikkurila Festivaalia voin suositella lämpimästi kaikille. Kiitos Tikkurila, kohtelit meitä hyvin!
Katso kattava kuvagalleria festarista täältä.
Kuvat: Areta Santos