Toimituksen mehukkaimmat palat Flow-festivaaleilta

Viime viikonloppuista Flow’ta juhlittiin ennätysyleisön voimin ja allekirjoittaneen festivaalikokemus oli kaikin puolin onnistunut kohutusta väentungoksesta huolimatta. Flow’sta on salakavalasti tullut se odotetuin osa kesää – juhla, jonka päätteeksi maanantaina olo on tyhjä, mieli haikailee väistämättä takaisin viikonlopun tunnelmiin ja kesä tuntuu jotenkin yllättäen loppuneen.

yleisnäkymää

Tänäkään vuonna festareiden huippuhetket eivät koostuneet pelkästään hartaasti odottamistani esiintyjistä, vaan joukkoon mahtui useita yllättäjiä. Flow’n taika taitaakin piillä siinä, että se tarjoaa joka vuosi jotain uutta. On aika listata kolme viikonlopun parasta hetkeä.

1. Morrisseyn röyhkeän poliittinen show

The Smiths -yhtyeen nokkamiehenä tunnetun Morrisseyn keikka oli itselleni festareiden odotetuin. Jokunen ihminen tuntui loukkaantuneen konkarin avoimesta poliittisen agendan ajamisesta keikan aikana, mutta hahmoa vähääkään tuntevat eivät varmasti yllättyneet. Morrissey on röyhkeä, häpeilemätön ja persoonallinen tapaus, ja on kohauttanut vuosikaudet tekemisillään ja lausunnoillaan. Flow’ssa hän mm. syyllisti ankarin ottein festariyleisöä lihansyönnistä. Tämä teatraalinen esitys oli juuri sitä, mitä Morrisseylta saattoi odottaa, ja jota kovasti toivoinkin.

yleisnäkymää2

2. Anderson .Paakin flirtti ja Suomi-hehkutus

Rytmimusiikin monipuolisen taiturin energinen keikka oli niin täynnä tyypillistä r’n’b-flirttiä yleisön naisille, että useilta punastuneilta poskilta ja leveiltä hymyiltä ei voitu välttyä. Anderson .Paak hehkutti välispiikeissä myös ensiesiintymistään Suomessa ja julkaisi jälkikäteen twiitin: ”My first show in Finland was too real. #flow16”.

Thundercat ja Kamasi Washington

Kamasi Washington & Thundercat

3. Kamasi Washingtonin saksofonisoolo Thundercatin keikalla

Basistivirtuoosi Thundercat veti loistavan keikan pienestä sadekuurosta huolimatta, mutta shown kruunasi jazz-saksofonisti Kamasi Washingtonin soolo. Hymyileväinen Washington jammaili ensin lavan taustalla, mutta yleisö meinasi revetä liitoksistaan herran noustessa yllättäen lavalle esiintymään.

Dungen

Dungen

Ja koska Flow’n kohokohtia on vaikea rajata top 3:een, ansaitsevat erityismaininnan myös ruotsalaisyhtye Dungenin hypnoottinen keikka, 3 Kaverin Jäätelö –kojun minttusuklaa-vegejäätelö sekä aina yhtä käsittämätön Suomen kesäsää, joka tarjosi rankkasateita ja ukkoskuuroja ennen festareita, mutta jotka lakkasivat aina välittömästi alueelle saavuttuani.

Otsikkokuva: Samuli Pentti / Flow Festival 2016

Teksti ja kuvat: Krista Kokkonen

Save

Save