Toimituksen ystävänpäivävinkit – Tärkeintä keskittyä hetkeen

Tänä vuonna ystävänpäivä osuu loistavasti sunnuntaille, mikä tarkoittaa sitä, että koko päivän voi rauhassa viettää rakkaiden kanssa. Oli sinulla sitten tapana viettää ystävänpäivää oman kullan, ystävien tai perheen kesken, löytyy jokaiselle varmasti tekemistä – erityisesti sunnuntaina.

Toimituksen vinkkinä tänä vuonna onkin pysähtyä ja nauttia tästä hetkestä, kun saa vain olla rakkaiden ihmisten kanssa. Elämme nykyään niin kiireistä elämää, että pienet hetket rakkaimpien kanssa meinaavat jäädä unholaan tai niitä ei osaa siinä hetkessä arvostaa. Ottakaamme siis tavoitteeksi tänä ystävänpäivänä olla marmattamatta ja valittamatta, ja sen sijaan nautitaan juurikin niistä pienistä hetkistä!

Ystävänpäivästä saa arkea erityisemmän vain pienillä muutoksilla. Järjestäkää esimerkiksi romanttinen piknik olohuoneessa normaalin illallisen sijaan. Rakentakaa pieni tiipii, koristelkaa se jouluvaloilla, ottakaa esiin paljon vilttejä ja sytyttäkää pöydille kynttilöitä. Mikä voisi olla romanttisempaa?

Käykää yhdessä ystävien kanssa brunssilla – ja jättäkää puhelimien räplääminen koko brunssin ajaksi. Sen sijaan keskittykää toisiinne ja siihen, mitä toiselle oikeasti kuuluu. Muistelkaa yhteisiä hauskoja hetkiä tai pelatkaa vaikka lautapelejä, kuten 20 kysymystä tai Kuka julkkis olen?

Ystävänpäivän voi myös käynnistää jo lauantaina esimerkiksi aikuisten versiolla pyjamabileistä. Tarvitset viiniä tai kuplivaa, parhaat ystäväsi, pyjaman ja kasan dvd:itä. Oma suositukseni tähän iltaan on The Hills– tai Frendit -maratoni! Jos ette pääse yhteisymmärykseen yhdestä sarjasta, tuokaa kaikki mukananne jokin lempielokuva – oli se sitten kauhua, komediaa, romantiikkaa tai realityä.

Jos vanhojen sydänsurujen aukirepiminen tai television edessä muistojen veresteleminen ei ole omaan makuusi, on lauantaina vielä aikaa löytää se oma Mr. tai Ms. Valentine! Monet Helsingin klubit ja pubit järjestävät erilaisia ystävänpäivä-teemaisia tempauksia lauantaina. Kerkeät siis varmasti löytämään rakkauden – vaikka vain hetkeksi!

Jos taas kaipaat jotain hauskaa tekemistä koko perheen voimin, ovat Megazonen ja Heurekan tapaiset viihdekeskukset hyvä vaihtoehto. Museokäynnit ovat myös oiva tapa viettää aikaa perheen kanssa sekä oppia samalla jotakin uutta.

Älkää pelätkö, emme ole unohtaneet myöskään nuoria sinkkumiehiä. Jos klubeilla naisten perässä juoksentelu ei ole mieleen, voi viikonloppuna käydä kaveriporukalla elokuvissa tai keikalla, ja sen jälkeen rentoutua esimerkiksi oluen äärellä, käväistä vene-messuilla tai sopia urheilutreffit ystävien kesken ja mennä tekojäille pelaamaan vaikkapa jääkiekkoa.