Toimitus suosittelee: Taiteiden yö -menovinkit

Elokuun loppu lähenee ja sen myötä jälleen kulttitapahtuma Taiteiden yö! Taiteiden yötä juhlitaan keskiviikkona 25.8., jolloin koko Helsinki muuttuu urbaaniksi ja mystiseksi taiteen keskukseksi. Luvassa on paljon erilaista ohjelmaa, ja siksi me toimituksessa päätimme jakaa teille lukijoille mielestämme siisteimmät menovinkit!


1. Tatuointi pelastaa

Old 7 Tattoon tiloissa järjestetään usean studion voimin (Twin City Tattoo, Pinky Inky, Bloodline Art, One Eye Tattoo, Old 7 Tattoo, Tattoomaailma) hyväntekeväisyystapahtuma. Luvassa on walk-in-meininkiä ja muuta ohjelmaa (mm. mahdollisuus kokeilla itse tatuoimista keinoiholle!)
Tapahtuman tuotto lahjoitetaan Mannerheimin Lastensuojeluliitolle.
Tapahtumaan on luvassa flasheja ja eksklusiivisia paitoja ynnä muuta pörinää. Tervetuloa!

Ovet aukeavat klo 12.00 ja suljetaan klo 01.30.

Tapahtuma K-18.

Lisätietoa tapahtuman nettisivuilta.


2. Salainen Puutarha

Salainen puutarha on taianomainen keidas Kaartin lasaretin hurmaavalla sisäpihalla, Hietalahden kauppahallin takana.

Salaisessa puutarhassa on mahdollista törmätä pitkäjalkaiseen ja yksisarviseen, napsia vähän ihastuttavasta salaattitutusta ja sukeltaa sen jälkeen satujen maailmaan. Jos satut kurkkaamaan kuuden ja yhdeksän välillä puiden lomaan, saatat nähdä Ilona Jäntin hämmästyttävää ilma-akrobatiaa. Ja jos viivyt vielä hetken, kaikki puutarhan keijuvalot syttyvät ja rakennusten seinät alkavat elää…

Salaisen puutarhan hurmaavan maailman on luonut visualisti Elina Ahonen ja Juhlaviikot yhteistyössä Kansallisoopperan ja -baletin kanssa.

Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Salaisen puutarhan järjestää Helsingin juhlaviikot / Helsinki Festival.


3. Teurastamo Con Carneval

Teurastamon Taiteiden yössä palataan vuoteen 1989, jolloin tapahtuma sai alkunsa ja alueella suoritettiin sen historian viimeisiä teurastuksia. Kaikkien aikojen ensimmäisenä Taiteiden yönä kymmenet tuhannet uteliaat silmäparit kiersivät ensimmäistä kertaa ulkotiloissa ihastelemassa katutaiteilijoiden tuottamia esityksiä.

Teurastamo Con Carneval johdattelee tapahtuman vieraat hauskalla tavalla alueen historiaan yhdistettynä karnevaalitunnelmaan. Nimellä on vahvat viittaukset Teurastamoon itsessään jo ainutlaatuisena miljöönä yhdessä alueen korkeatasoisten ravintoloiden ja palveluiden kanssa. Con Carne (suom. lihan kanssa) esittelee Teurastamon parhaat palat, jotka tarjoavat kiistattomasti Suomen maistuvimpia tuoremakkaroita, kaupungin parhaita hampurilaisia talon omista lihoista ja mm. savustusuunissa kypsennetyt ribsit. Teurastamo on tunnettu myös artesaanijäätelöistä, kahvipaahtimosta, saman päivän aikana tehdystä tuorepastasta, ainutlaatuisista dimsumeista sekä kaupungin ainoasta tislaamosta.

Teurastamon alueelle rakennetaan useita lavoja tapahtumaan saapuvien taiteilijoiden esityksiä varten. Lavat on jaettu teemojen mukaisesti, ja niitä kiertämällä vieraat saavat monipuolisen katsauksen Helsingin performanssi- ja katutaidekattauksesta.

Illan ohjelmassa on luvassa lisäksi taikuutta, nuorallatanssimista, saippuakuplataiteilua sekä ruokaa ja herkullisia jälkiruokia!

Lisätiedot tapahtuman sivuilta.

4. Allas&Etno Spa: Taiteiden yö

Allas Pool lupaa elokuisen torstai-illan parhaimmat bileet, rennon boogien ja lempeän svengin stadin sydämessä meren äärellä! Lavalla luvassa tiukka folk-kattaus Viitasen Piian, Talmub Beachin ja Tuomari Nurmion siivittämänä.

Tapahtumaan on vapaa pääsy!

Lisätietoja linkin takaa.


5. Taiteiden yön Pizza ja Musiikki

Astu sisään pizzalle ja drinkeille taideinstallaatioiden lomassa. Dj Prosperon musiikkivalinnat takaavat tunnelman ja Stadin parhaaksi äänestetyt pizzat pitävät nälän kurissa!

Lisää tietoa tapahtuman Facebook-sivuilta.

Piece ‘n’ Love, Uudenmaankatu 9, Helsinki.