TOP 5: Ilmaiset kännykkäpelit joita sinun kannattaa tänään kokeilla

Tämän eristäytymisen aikana olen huomannut, että kännykkäpelit ja mobiilipelaaminen ovat tulleet ainakin itselleni ajankohtaisemmaksi kuin koskaan. Kun Netflix ja muut suoratoistopalvelut on aikalailla koluttu läpi tai ei muuten huvita enää istuskella sohvalla niin esimerkiksi Pokemon Go:n kaltaiset pelit saavat jopa kehon liikkeelle. Alle halusin listata muutaman erilaisen pelin, jonka parissa olen itse kuluttanut viimeisen kuukauden aikaa ja josta on varmasti iloa myös erilaisille mobiilipelaajille.

Harry Potter: Wizards Unite

Pokemon Go:n tekijöiltä ulkonaliikkumiseen tarkoitettu lisätty todellisuus -peli, jossa PoGo:n tavalla lisäät ihmisiä kavereiksi, taistelette yhdessä linnoituksissa erilaisia vihollisia vastaan, keräilet luonnosta erilaisia keräiltäviä asioita ja esineitä ja pääset tekemään taikajuomia. Tässä pelissä pääset myös erikoistuimaan joko auroriksi, taikaeläintietelijäksi tai professoriksi, mikä sitten määrittää pelistrategiasi jatkossa. Peliä on nyt epidemian takia helpotettu myös kotona peluuseen, eli ihmisten ilmoille ei ole tällä hetkellä pakko mennä, jos peliä haluaa pelata.

Käyttöympäristö: Android ja iOS

Hay Day

Olen erittäin myöhässä bileistä, mutta tämä saattaa jotakuta jopa inspiroida pelaamaan jälleen tätä helmeä! Kaikki muistavat Farmville-boomin varmasti Facebookista vuodelta 2009. Koulunpenkillä huudeltiin, että “lähettäkää joku mulle lehmä!” jne. Voi niitä aikoja. Nyt päätin ladata viimein kotimaisen farmisimulaattorin Hay Day:n kännykkääni ja innostuin, kuinka paljon se muistutti minua noista ajoista, mutta Hay Day tarjoaa myös paljon enemmän kuin ravinnon kasvatusta. Pelissä pääset leipomaan, rakentamaan ja koristelemaan farmia, rakentamaan tuotantolaitteita, joilla sitten valmistetaan esimerkiksi maitoa tai leipää jne.

Käyttöympäristö: Android ja iOS

UNO!

Klassikkopeli mobiililaitteille, jossa voit pelata joko yksin muita vastaan internetissä tai perustaa omia pelihuoneita, joihin voit kutsua omia kavereitasi pelaamaan. Nyt ei haittaa vaikka mökkireissulta olisi kortit jääneet kotiin!

Käyttöympäristö: Android ja iOS

Paint By Number

Paint By Number on rentouttava värityskirjamainen mobiilipeli, jossa värität numeroiden mukaan erilaisia kuvia. Peliin lisätään päivittäin paljon uusia kuvia, joita voi väritellä ja niitä voi etsiä myös eri teemojen mukaan. Kun kuva on väritetty loppuun, sovellus näyttää vielä lopullisen videon tehdystä väritysprosessista, joiden katsominen ainakin itselleni on ollut todella tyydyttävää. Niitä voi myös lisätä sosiaaliseen mediaan. Itse tykkään pelailla tätä aina iltaisin ennen nukkumaanmenoa rauhoittuakseni.

Käyttöympäristö: Android ja iOS

The Sims Mobile

Olen pelannut The Simsiä siitä lähtien kun ensimmäinen peli julkaistiin vuonna 2000, mutten koskaan ollut aiemmin kokeillut mitään mobiili-tai konsoliversioita. Hauska peli sekä kokeneemmalle simmailijalle että henkilölle, jota kiinnostaisi pienessä mittakaavassa kokeilla mitä Simsin pelaaminen pohjimmiltaan on. Pelissä pääset lisäämään kavereita, vierailemaan heidän kodeissaan, sisutaa omaasi ja tehdä erilaisia sosiaalisia kanssakäymisiä ja luoda erilaisia tarinoita eri hahmojen kanssa. Pelissä on aika paljon tehtäviä, joka joskus saattaa ainakin itsellä tuottaa jopa ahdistusta, koska olen suorittajaluonne, ja monet tehtävistä kestävät kauan.

Käyttöympäristö: Android ja iOS

Extramaininnat:

Terrarium: Garden Idle – Todella hömppä, mutta erittäin koukuttava rentoutumiseen tarkoitettu clicker-peli, jossa rakennat oman kasvihuoneesi. Käyttöympäristö: Android ja iOS

Cooking Madness – Facebookista tuttu Crazy Cooking Star Chef -kokkailupeli nyt mobiilimuodossa. Käyttöympäristö: Android ja iOS

Kuva: Youtube


Nelly on helsinkiläinen freelance-valokuvaaja/toimittaja, joka päätti ottaa härkää sarvista ja perustaa oman nettilehden. Intohimoina kuvaamisen lisäksi ovat musiikki, psykologia, hyvä ruoka ja kengät.