Top 5: Kaikki irti Thaimaan reissusta

Thaimaa ei tänä päivänä enää kuulosta kovin erikoiselta paikalta matkustaa turisminsa takia, mutta se on helppo, halpa ja turvallinen kohde ensimmäistä kertaa Aasiaan matkaavalle, ja varmasti yllättävän mielenkiintoinen. Bangkokiin pääsee Finnairin suorilla lennoilla ja vielä halvemmin muutamilla vaihdoilla. Matkapaketteja on tarjolla myös monien matkanjärjestäjien toimesta. Toiset kaipaavat rentoutumista ja toiset seikkailua, joten tässäpä muutama vinkki, jolla voi yhdistää molemmat!

BangkokBangkokin temppeleitä

1. Bangkok – Shoppailua ja bileitä

Kannattaa varata lennot Thaimaahan niin, että olisi ainakin neljä kokonaista päivää aikaa viettää Bangkokissa. Suosittelen, että paluumatka tapahtuisi myös Bangkokin kautta, koska ostoskeskusten ja yömarkkinoiden hulinasta löytyy vaikka mitä viimehetken tuliaisia. Esimerkiksi ”hipsterimpi” Ratchada Night Market, jossa toria ympäröi tyylikkäät baarit, on kokemisen arvoinen. Jos illan haluaa viettää tanssahdellen, niin Khao San Road on reppureissaajien syntinen bilekatu. Khao San Roadille ei mene junia, joten sieltä kannattaa etukäteen katsoa majoitus valmiiksi – ottaen kuitenkin huomioon, että musiikki pauhaa läpi yön.

1. Bangkok Khao San RoadKhao San Road illalla

2. Ruoka kadulta

Tästä(kin) Thaimaa on tunnettu: jumalaisen hyvää katuruokaa. Vaikka et olisikaan budjettimatkalla, niin monesti katuruoka on paljon tuoreempaa ja parempaa kuin ravintolassa. Saat parilla eurolla jo todella hyvän ja täyttävän annoksen. Katuruokapaikoissa vaan piilee se vaara, että joudut seisten syömään ilman pöytää, käsienpesumahdollisuutta tai mitään apuvälineitä. Tässä kohtaa astuu käsien desinfiointiaine isoon rooliin. Pese aina kädet ennen syömistä, nimittäin yleisin vatsapöpön syy löytyy omista käsistä, ei ruoasta. Mikäli kuitenkin sairastut, kannattaa kysyä apua hotellivirkailijailta. Mitä nopeammin saa hoitoa, sitä nopeammin paranee ja pääsee jatkamaan lomaa.

2. Ruoka kadultaKrabin ruokatarjontaa

3. Matkusta

Thaimaan sisällä on monia eri tapoja matkustaa. Jos aikaa on vähän, niin nopein vaihtoehto on tietenkin lentokone, mutta tässä kannattaa tehdä vähän tutkimustyötä ja hintavertailua. Kannattaa myös huomioida, että matkalaukkukoot ja painot vaihtelevat lentoyhtiöittäin. Hinnat heittelevät turismin mukaan. Esimerkiksi Bangkokista Koh Samuin saarelle lento maksaa yli 200e, mutta jos varaa lennon mantereelle Surat Thanille (josta menee lautta Samuille), niin lennon hinta saattaa tippua jopa 50 euroon. Reppureissaajille edullisin tapa matkustaa on busseilla ja junilla. Esimerkiksi bussi Koh Samuilta Krabille maksaa 16 euroa. Yöjunilla ja busseilla saa kivasti säästettyä hotelliyönkin!

3. MatkustaChicken island

4. Retkeile

Retkille kannattaa mennä vuokraskootterilla, jos rohkeus riittää ja ymmärtää Thaimaan vasemmanpuoleisen liikenteen. Jos haluaa säästyä varmasti ilman ruhjeita, niin paikalliset matkatoimistot järjestävät retkiä jos jonkinlaista. Retkiä järjestetään joka päivä ja melkein mihin vain. On temppeliretkiä, saariretkiä, bileretkiä – ja usein, melkein aina tarjolla on eläinretkiä: norsuratsastusta, krokotiiliesityksiä, sirkusta ja tiikereiden silittelyä. Näiden takana tosin piilee todella karu koulutus, jota moni ei tiedä, kuten eläinrääkkäystä ja huumausta.

Turistin kannattaa miettiä kahdesti ennen kuin lähtee retkelle. Eläimiä voi nähdä luonnollisessa ympäristössään hyvissä oloissa melko hyvin Thaimaassa muutenkin, ja se on varmasti paljon parempi muisto, kuin kuva huumatun tiikerin kanssa.

4. RetkeileLumpini Parkissa asuu paljon vapaita varaaneja keskellä Bangkokia.

5. Ota kaikki irti

Ota lomastasi kaikki irti ja tee niitä asioita mistä itse nautit. Jos temppelit eivät kiinnosta, niin eihän niihin ole pakko mennä vain koska “olisi pakko”. Jos rakastat loikoilla hotellilla ja lukea kirjaa, tee juuri niin. Suosittelen kuitenkin kokeilemaan välillä käymään siellä mukavuusalueen ulkopuolella ja maistamaan esimerkiksi sirkkoja katukeittiössä, menemään pikaveneellä keskellä yötä saaribileistä hotellille tai vaikka lähteä kalliokiipeilemään.

Hullu kannattaa pikkasen olla, muttei tyhmä. Thaimaassa esimerkiksi huumeiden hallussapidosta saa todella kovan rangaistuksen, eli vaikka seikkailua hakisikin, niin 50 vuotta Thaimaalaisessa vankilassa kannattaa pitää mielessä, jos tarjolla on hauskanpitoa pillerimuodossa. Itse reppureissaaminen on jo suuri seikkailu, jonka varrella tapaa ihmisiä monista eri maista. Ja se jos mikä on rikkautta.

Munkit-2Koh Samui

Kuvat: Jessica Johanson