Top 5: Mitä tiedämme tulevista Star Wars -elokuvista tähän mennessä?

Jouduimme odottamaan 32 vuotta Jedin Paluu ja The Force Awakens –elokuvien välillä, mutta nyt olemme taas oikealla tiellä, sillä uusia Star Wars -elokuvia julkaistaan joka vuosi aina vuoteen 2020 asti. Hyviä asioita tapahtuu niille, jotka jaksavat odottaa, mutta tämä ei tarkoita sitä, ettet voisi sammuttaa janoasi selvittämällä lisää tulevista elokuvista. Tässä kaikki mitä tiedämme tulevasta.

1. Rogue One: A Star Wars story (16. joulukuuta, 2016)

Tämä merkitsee jotain uutta Star Wars -universumissa: tarinoita, jotka ylittävät Skywalkerit. Godzilla-elokuvan tekijä Gareth Edwards, ohjaa uusimman Star Warsin ja käsikirjoituksesta vastaa Chris Weitz.

Juoni sijoittuu tapahtumiin ennen A New Hope –elokuvaa. ”Imperiumin perustamisen jälkeen itsepäinen joukko kapinallishävittäjiä lyöttäytyy yhteen suorittamaan epätoivoista tehtävää: Kuolemantähden rakennussuunnitelmien varastaminen, ennen kuin sitä voidaan käyttää valvomaan Keisarin ritarikuntaa”.

Pilotin johtoroolissa nähdään Felicity Jones (The Theory of Everything) ja hänen miehistöönsä liittyvät Diego Luna, Riz Ahmed, Donnie Yen sekä Ben Mendehlson, Forest Whitaker, Mads Mikkelsen ja Alan Tudyk.

2. Star Wars: Episode VIII (15. joulukuuta, 2017)

Alkujaan julkaisupäivä, joka oli toukokuussa 2017, on siirretty takaisin saman vuoden joulukuulle – jotkut ovat arvelleet syyn olevan käsikirjoituksessa. The Force Awakens kokoonpanoon ovat liittyneet Laura Dern sekä Benicio Del Toro, joista viimeisin mahdollisesti esittää pahista, mutta on ollut hiljaa asiasta. Helming on käsikirjoittaja ja Ria Johnson ohjaa.

3. Nimeämätön Han Solo-elokuva (toukokuu 2018)

Phil Lord ja Chris Miller julkaistiin ohjaajiksi elokuvalle, joka kertoo nuoresta Han Solosta. Lordin ja Millerin aikaisemmat elokuvat ovat tulleet ideoista, jotka vaikuttavat toivottomilta: Cloudy With A Chance of Meatballs, Lego-elokuva sekä 21 Jump Street ja sen jatko-osa. Entertainment Weeklyn haastattelussa tuottaja Kathleen Kennedy kertoi, että Lord ja Miller valittiin, koska hän haluaa elokuvan olevan ”erittäin viihdyttävä ja hauska”. Samassa haastattelussa hän sanoi Solon olevan teini-iässä, noin kaksikymppinen, eikä elokuva tule olemaan alkuperäinen tarina, vaan kuvaa Solon elämää ja tapahtumia, antaen hieman osviittaa sille, kuka hän on ja miksi hän on se hahmo, jota kaikki me olemme oppineet rakastamaan. Lawrence Kasdan ja hänen poikansa Jon työskentelevät käsikirjoituksen parissa. Tämä tulee olemaan viimeinen Star Wars -seikkailu, jonka Kasdan kirjoittaa. Hän on kirjoittanut aiemmat elokuvat The Empire Strikes Back, Jedin paluu ja The Force Awakens.

4. Star Wars: Episode IX (2019)

Okei, selkeästi me tiedämme vielä vähemmän IX-elokuvasta kuin VIII:sta, mutta ohjaajaksi on vahvistettu Colin Trevorrow ja käsikirjoittajaksi Ria Johnson. Jää nähtäväksi, onko Johnson elokuvan ainoa käsikirjoittaja, mutta hän on oletettavasti paras kirjoittamaan jatko-osaa Episode VIII. Tehtyään Jurassic Worldin historian kolmanneksi tuottoissammaksi elokuvaksi, Trevorrow:n voisi uskoa olevan luotettava valinta.

5. Nimeämätön Boba Fett -elokuva (2020)

Boba Fett -elokuva on edelleen kortilla. Elokuva on luultavasti tulossa vuonna 2020. Alkuperäinen julkaisuvuosi piti olla 2018, mutta se onkin nyt Han Solon elokuvan julkaisuvuosi. Kennedy kertoi Entertainment Weeklylle, että ”on olemassa paljon innovatiivista teknologiaa, jota voimme käyttää tarinan ympärillä, joten monienkin syiden vuoksi lykkäsimme tämän tekemistä hyvillä mielin”.

Psst. Uusi Han Solo on myös löytynyt! Hän on Alden Ehrenreich. Hänet valittiin yli 2 500 ihmisen joukosta, ja minusta hän on hyvin nappivalinta tähän rooliin. Miehen ulkonäkö sekä virne naamalla ovat oivaa Han Solo -materiaalia!

Lähteet: AskmenYahoo


Nelly on helsinkiläinen freelance-valokuvaaja/toimittaja, joka päätti ottaa härkää sarvista ja perustaa oman nettilehden. Intohimoina kuvaamisen lisäksi ovat musiikki, psykologia, hyvä ruoka ja kengät.