Top 5: Netflixin koukuttavimmat sarjat

Netflix on edullinen ratkaisu elämän tylsiin hetkiin, olivat ne hetket sitten lyhyitä tai pidempiaikaisia. Valinnanvaraa Netflixissä on valinnanvaikeuteen asti, ja siksi listaan nyt sarjat, joihin olen itse ollut totaalisen koukussa.

Suoratoistopalvelua voi käyttää tietokoneella, taulutietokoneella, puhelimella, pelikonsoleilla, ja jopa nykytelkkareista löytyy kyseinen sovellus.

Minä en katso sarjoja loppuun, jos ei ensimmäinen, toinen tai maksimissaan kolmas jakso herätä vaativaa kiinnostustani. Listasin alas sarjat, jotka ovat minua rikastuttaneet köyhinä aikoina. Ei sisällä juonipaljastuksia.

Homeland (5 tuotantokautta)

Joskus teen sitä, että valitsen sokkona jotain katsottavaa Netflixistä, ja tämä osui. Nyt tämä on suosikkini, enkä välillä malta odottaa, että pääsen töistä kotiin katsomaan tätä, viis arjen velvollisuuksista. Minulla on tapana arvailla mitä seuraavaksi tapahtuu, ja tässä erehdyn jatkuvasti. MTV3 esittää parhaillaan ihan tuoretta 6. kautta, joten äkkiä nauhalle mikäli kiinnostaa, sillä DVD:lle tämä tulee vasta kesäkuussa.

Homeland on yhdysvaltalainen jännittävä draamasarja, joka saa kämmenet hikoamaan.

Sherlock (4 tuotantokautta)

Ystäväni suositteli minulle Sherlockia, ja olin ensin hyvin ennakkoluuloinen. Olenhan nähnyt ne Sherlock Holmes -elokuvat, enkä niistä juuri mitään muista – tämä ei siis voi olla hyvä merkki. Aloitin sarjan katsomisen kuitenkin luottaen ystäväni arviokykyyn ja järkytyin heti, sillä tämähän on brittiläinen! Hahmoista sai kuitenkin kiinni heti, ja brittiaksentti unohtui heti ensimmäisen 10 minuutin aikana. Katsoin koko tuotannon muuten kaksi kertaa!

Sherlock on brittiläinen etsiväsarja, jossa on paljon juonenkäänteitä ja ahaa-elämyksiä. Suosittelen ehdottomasti.

Californication (7 tuotantokautta)

Tämä on sarja siitä, millaista elämää voisi kuvitella julkkisrokkareiden elävän. Päähenkilönä ei kuitenkaan ole muusikko, vaan kirjailija Hank Moody, joka elää rokkistaran elämää. Viinaa, huumeita ja naisia riittää. Sarja saa todella nauramaan ja välillä jopa itkemään. Irstas huumori ja rokkielämä kiehtoo, mutta se ei todellakaan ole niin helppoa kuin luulisi. Haittavaikutuksena tätä katsoessa oma elämä saattaa tuntua tylsältä, ja tulee olo, että pitää laittaa omakin elämä riekaleiksi.

Amerikkalainen tv-sarja, jota katsoessa myötähäpeä, mutta myös kateellisuus ovat vahvasti läsnä.

Orange Is The New Black (4 tuotantokautta)

Flunssakautena peiton alle käpertyneenä ainoa lohtu Buranan ja nenäsumutteen lisäksi saattaa olla viihde-elektroniikka. Joka kerta, kun sairastun, tulee Orange is the New Black -sarjasta uusi tuotantokausi – oikeasti! Olen siis katsonut jokaisen tuotantokauden putkeen kirjaimellisesti räkä poskella. Yhteen kauteen mahtuu todella monia eri kasvoja ja nimiä. Tässä on kuitenkin onnistuttu niin, että se ei sotke mitään tai kadota mielenkiintoa. Hahmot on rakennettu persoonallisiksi ja niihin on helppo kiintyä.

Naisvankilasta kertova draamakomedia. Tätä katsoessa on mennyt monta wc-paperirullaa kyyneleihin ja räkään.

Gossip Girl (6 tuotantokautta)

En olisi ikinä uskonut katsovani teinidraamaa, mutta nainen muuttuu siinä vaiheessa, kun hän hyvästelee miehensä puoleksi vuodeksi Suomen armeijaan. Joskus tosin pakotin miehenikin katsomaan tätä lomillaan. Gossip Girlissä on kaikkea sitä, mitä teinidraamaan tarvitsee, eikä kyyneliltäkään voi välttyä. Parasta tässä on se paha poika – kyllähän te naiset tiedätte.. Onneksi tämän jälkeen löysin Sherlockin, ja pääsin takaisin maan pinnalle.

Teinidraamaa parhaimmillaan. Suosittelen jokaiselle inttileskelle.

Extrana seuraavat helmet, joiden uskon jo Netflixin himokäyttäjien nähneen, mutta laitetaan silti:

Prison Break, Breaking Bad, Better Call Saul, How I Met Your Mother ja Dexter.

Jos on kuitenkin päässyt käymään niin, ettei ylläolevia ole vielä nähty, niin kannattaa ottaa prioriteetiksi, mitä tulee Netflixin katseluun. Kun nämäkin on kolattu läpi, ja tunnet olosi kovin tyhjäksi, mahdollisuuden voi antaa vielä seuraaville sarjoille, joita itse en ole lopettanut kesken:

American Horror Story, Salem, Penny Dreadful, Grace and Frankie sekä Rick & Morty.

Netflixiin ei kyllästy, sillä se päivittyy koko ajan. Aina tulee jotain uutta ja mielenkiintoista. Netflixiä kannattaa seurata Facebookissa, jotta pysyy perillä uusista julkaisuista. Tulevia julkaisuja löytyy myös Netflix Media Centeristä osoitteesta, ja sieltä klikkamalla ”Only On Netflix”. “Uutta Netflixissä” -osiossa on mahdollisuus ladata elokuvia ja sarjoja laitteellesi niin, että voit katsoa niitä myös offline–tilassa vaikka lentomatkoilla!

Teksti: Jessica Johanson
Kuva: Youtube