Top 5: Parhaat tavat nopeuttaa hiusten kasvua

Hiusten kasvu on kaikilla erilaista, ja kasvun nopeus ja pituus johtuvat suurimmaksi osaksi genetiikasta, mutta nopeutta voi auttaa myös kotikonstein. Hiusten oikeanlainen hoito on kaiken a ja o. Normaalisti hiukset kasvavat kuukaudessa noin 0,65cm – 1,25cm riippuen geeniperimästäsi. Myös ympäristö ja henkilökohtainen terveydentila toimivat kasvun vaikuttajina.

Alle listasimme viisi parasta ja edullisinta tapaa nopeuttaa omaa hiusten kasvua.

1. Trimmaa hiuksiasi 6-8 viikon välein

Joskus saattaa tuntua siltä, että hiusten kasvu on pysähtynyt, mutta se johtuu useimmiten siitä, että hiuksia katkeilee huonon kunnon takia. Muista siis trimmata ainakin puoli senttiä joka 1,5kk välein, ja saat hiuksesi näyttämään terveiltä.

2. Pese hiukset viileässä vedessä

Jos kylmä suihku ei innosta, kannattaa hiukset pestä kerran viikossa kylmässä vedessä lavuaarissa suihkun sijasta. Hiusten pesua kannattaa muutenkin vähentää enintään 3 kertaan viikossa, joista ainakin yksi olisi suotavaa olla kylmässä vedessä. Kun peset hiukset suihkussa, huuhtele hiukset vielä kertaalleen viileässä vedessä. Kylmä vesi sulkee hiussuomuja, ja saa hiukset näyttämään kiiltävämmiltä ja terveemmiltä.

3. Harjaa hiuksiasi usein

Harjaamalla hiuksia parannat pään pintaverenkiertoa. 5-10 minuutin päänahan hieronta auttaa myös parantamaan verenkiertoa ja stimuloi samalla hiusten juuria.

4. Paranna ruokavaliotasi

Proteiinipitoinen dieetti on hiuksille elintärkeä. Tarvitset proteiinia, jotta hiuksista kasvaa pitkät, kiiltävät ja terveet. Lihan lisäksi saat proteiinia kananmunista, joistakin juustoista,  viljasta, pavuista ja muista palkokasveista, pähkinöistä sekä lehtivihanneksista, kuten pinaatista. Muista juoda myös paljon vettä!

5. Vältä liiallisia kemikaaleja hiusten hoidossa

Hiusten hidas kasvu voi johtua käyttämästäsi shampoosta ja hoitoaineesta. Markettishampoot sisältävät usein sulfaatteja, jotka poistavat hiusten omia öljyjä ja altistavat niitä vaurioille.

Älä tee näitä virheitä!

  • Älä nuku hiukset kireällä nutturalla, sillä ne voivat katkeilla yön aikana. Jos omaat pitkät hiukset, kannattaa ne laittaa yöksi esimerkiksi letille, jotta hiukset eivät takkuunnu yön aikana
  • Älä harjaa märkiä hiuksia, sillä märkänä hius on hauraimmillaan ja voi katketa helposti
  • Liiallinen kuumuuden käyttö vahingoittaa hiusta pysyvästi. Vähennä siis suoristusraudan ja föönin käyttöä, ja muista aina käyttää suojatuotetta välissä
  • Vältä silikonipohjaisia hiustenhoitotuotteita, sillä se estää kosteuden imeytymistä hiuksiin

Lähde: WikiHow, Growhairfasterguide