TOP 5: Tee hiusmaski helposti kotona

Mikäli olet totaalisen kyllästynyt kauppojen kalliiseen hiusnaamiotarjontaan, kokeile luonnollisia hiusnaamioita, joihin tarvikkeet saat kätevästi ruokakaapistasi. Kotitekoisia hiusnaamioita käyttämällä vältät myös kätevästi kosmetiikan haitalliset kemikaalit. Nyt saa leikkiä ruualla!

1. Hennolle kuontalolle avokadoa ja kananmunaa

Tätä naamiota varten tarvitset puolikkaan avokadon ja yhden kananmunankeltuaisen. Voit sekoittaa ne kätevästi yhteen tehosekoittimella, mutta jos sekoitat käsin, riko ensin keltuainen ja avokado erikseen tasaisiksi, ja yhdistä ne sitten keskenään tahnaksi. Kostuta hiuksesi suihkussa ja levitä hiusnaamio päänahasta alkaen latvoja kohti. Hiero seosta hellästi päänahkaan viiden minuutin ajan. Huuhtele pois lämpimällä vedellä ja pese shampoolla.

2. Kesytä kiharat kookosöljyllä

Tähän naamioon tarvitset ainoastaan kookosöljyä. Lämmitä 2-4 ruokalusikallista kookosöljyä vesihauteessa tai mikrossa nestemäiseen muotoon. Levitä öljy kuiviin hiuksiin, keskity erityisesti hiusten latvoihin. Levityksen jälkeen nosta hiukset nutturalle ja laita päähäsi pyyhe tai suihkumyssy. Anna vaikuttaa vähintään puoli tuntia tai jopa yön yli. Pese öljy pois shampoolla. Tämäkin hoito voi vaatia useamman pesukerran.

3. Värjätylle tukalle banaania ja jogurttia

Tämä naamio palauttaa pehmeyden värjättyyn tukkaasi. Muussaa yksi tai kaksi banaania ja siivilöi tasaiseksi tahnaksi. Lisää yksi ruokalusikallinen maustamatonta jogurttia ja puoli teelusikallista oliiviöljyä ja kookosöljyä. Levitä kaikkialle hiuksiin ja päänahkaan, anna vaikuttaa suihkumyssyn tai pyyhkeen alla puolisen tuntia. Huuhtele pois vedellä ja pese hiukset normaalisti shampoolla.

4. Hilseilevään päänahkaan kookosöljyä ja sitruunaa

Tätä naamiota varten tarvitset ainoastaan ruokalusikallisen kookosöljyä ja yhden teelusikallisen sitruunamehua tuoreesta sitruunasta. Sekoita ainesosat keskenään ja levitä puhtain sormin päänahkaan ja kaikkialle hiuksiin. Huuhtele pois haalealla vedellä.

5. Kuiville hiuksille hunajaa ja oliiviöljyä

Tähän naamioon tarvitset kolme ruokalusikallista ruokaöljyä ja desin juoksevaa luomuhunajaa. Sekoita ainekset kulhossa tasaiseksi tahnaksi. Levitä seos päänahkaan pyörivin liikkein ja siitä tasaisesti kaikkialle hiuksiin latvoja kohti. Huuhtele pois lämpimällä vedellä puolen tunnin vaikutusajan jälkeen ja pese shampoolla. Naamion poistamiseksi saatat tarvita useammankin shampoopesun.

Lue myös: Top 5: Parhaat tavat nopeuttaa hiusten kasvua

Lue myös: Kookosöljy – kylpyhuoneen monitoimituote!

Teksti: Natasa Höök

Lähde: Bellatory, BeautyMunsta, Girlslovestyle