Top 5: Vegempi valinta – Helsingin parhaat vegeravintolat

Viimeisen vuoden aikana keneltäkään ei ole varmasti jäänyt huomaamatta kasvis- ja vegaaniruokien suosion hurja kasvu. Tämän voi huomata jo kaupassa käydessä. Myös sosiaalinen media on ruokkinut aihetta ahkerasti ihmisten jakaessa ajatuksia eläintenoikeuksista, eettisyydestä ja veganismista. On selvää, että kasvissyöjä ei elä pelkällä salaatilla.

Alle olen listannut Helsingin kasvisravintoloita, joissa sinun ei kasvissyöjänä tarvitse miettiä mitä pystyt tilaamaan, ravintolat kun tarjoilevat pelkästään kasvisruokaa. Jokainen näistä ravintoloista palvelee mielellään myös sekasyöjiä, joten unohdetaan ennakkoluulot ja käydään eettisempien makujen matkaan!

1. Cargo Coffee + Vegetarian Food

Eerikinkadun eteläpäässä on jokaisen vegeruoan ystävän pala taivasta. Vuoden verran pyörinyt tunnelmallinen ja trendikäs Cargo on tunnettu Sami Tallbergin suunnittelemasta ruokalistastaan ja rennosta meiningistään. Cargon tarjoama ruoka on pääosin maidotonta ja gluteenitonta, eikä keittiö käytä lainkaan valkoista sokeria. Viihtyisyyden ja erinomaisen asiakaspalvelun lisäksi Cargo tarjoilee aamiaista, lounasta sekä illallista. Lämpiminä päivinä Cargossa pääsee myös nauttimaan ulkona syömisestä, sillä ravintolassa on erinomainen kattoterassi, jossa viihtyy pidempäänkin. Henkilökohtainen suositukseni on Cargon illallismenun vegaaninen sahramirisotto valkoviinin kera!

Lisätietoja: cargohelsinki.fi

2. Kasvisravintola OmNam

Pääosin lounaastaan tuttu OmNam on käynyt vegeherkuttelijoiden sydämiin monipuolisten ja raikkaiden makujensa kautta. Talon raaka-kakut ovat mainitsemisen arvoisia herkkuja eivätkä varmasti jätä ketään kylmäksi. Annankadulla sijaitseva OmNam aloitti toimintansa vuonna 2014 ja on saanut itselleen suuren kannattajajoukon. Sijainti on loistava esimerkiksi keskustassa työssäkäyville, sillä kuuluisa lounas on mahdollista ottaa myös mukaan. Henkilökohtainen suositukseni OmNamin iltamenulta on vegaaniset bataattipihvit sekä torstaina pidettävä Dosa-lettupäivä!

Lisätietoja: omnam.fi

3. Ravintola Soi Soi

Perinteisellä grillimeiningillä pyörivä Soi Soi on rasvaisten vegemättöjen ykkösmesta. Paikka on hyvin värikäs ja herkut ovat uskomattomia! Suosittelen käyttämään Soi Soita mieluummin take away -ravintolana kuin varsinaisena ruokapaikkana. Ravintola on hyvin pieni, grillinhuuruinen ja suosittu, joten paikan päällä mahtuu harvoin istumaan. Myöhäiset aukioloajat ja laaja menu ovat myös plussaa, valikoimaa löytyy ehdottomasti kaikille. Soi Soi sijaitsee Vaasankadulla Sörnäisten metroaseman kupeessa ja on hyvin helposti löydettävissä. Soi Soin menulta suosittelen ottamaan seitankebabia bataattiranskalaisten kanssa.

Lisätietoja: soisoi.fi

4. Loving Hut Helsinki

Aiemmin festareilta ja tapahtumista tunnettu Ho Dai on nykyisin Kolmannella linjalla vaikuttava Loving Hut. Aasialaisen ruoan ystäville suunnattu kasvisravintola tarjoaa muun muassa kokonaan vegaanista lounasbuffettiaan. Erityisesti mainittakoon vegaaniset sushit, jotka ovat saaneet paljon positiivista palautetta. Vaikka buffet ei ole erityisen laaja, on se silti perinteistä aasialaisbuffettia monipuolisempi. Valikoimasta löytyy siis muutakin kuin yhtä tofukastiketta.

Lisätietoja: facebook.com/lovinghut-helsinki

5. Veggie – Vegetarian food & Cafe

Munkkiniemessä sijaitseva Veggie on viihtyisä ja kodikas lounaskahvila, jossa voit nauttia päivittäin vaihtuvasta lounaasta tai herkutella leivonnaisten ja kahvin parissa. Hinta-laatusuhde on tässä kahvilassa kohdillaan, ja asiakaspalvelu on erinomaista. Haluan erityisesti huomioida paikan sisustuksen, joka on kerrassaan hurmaava. Aurinkoisena kesäpäivänä Veggien terassi luo lisäviihtyvyyttä ja on erinomainen paikka nauttia esimerkiksi aamiaista.

Lisätietoja: facebook.com/Veggie