TubeConin lauantai myytiin loppuun Helsingin Messukeskuksessa

Jo viidettä kertaa järjestetty TubeCon kävi läpi monia uudistuksia tänä vuonna, joista suurin oli tapahtumapaikan vaihto. Vuodesta 2014 tapahtumapaikkana on toiminut Helsingin Hartwall Areena, mutta tänä vuonna tapahtuma järjestettiin Helsingin Messukeskuksessa.
Kaksi päivää kestänyt TubeCon veti 17.-18. elokuuta koko viikonlopun aikana 17 000 kävijää ja suosio yltyi sen verran suureksi, että toinen tapahtumapäivä oli loppuunmyyty.

Kuva: Samir Abya

 

Toinen tapahtumapäivä alkoikin ovien avauksella jo kello 10:ltä aamulla, ja aamun odotetuin Meet & Greet oli jonon pituudesta päätellen tubettaja Deata. Sadat ihmiset, jotka koostuivat suurimmaksi osaksi ala-asteikäisistä faneista, jonottivat jopa puolitoista tuntia päästääkseen yhteiskuvaan suositun tubettajan kanssa.

Kuva: Samir Abya

 

TubeCon on tapahtuma, jonka tarkoituksena on tuoda YouTube-videoiden tekijät ja heidän faninsa yhteen. Vaikka tapahtuman yleisö oli selvästi silminnähden koostunut suurimmaksi osaksi nuoremmasta sukupolvesta on TubeCon suunnattu koko perheelle. Nykyisessä some-ja internet-valtaisessa kulttuurissa tämä tapahtuma myös opettaa hyvin paljon vanhempia siitä mitä heidän lapsensa seuraavat.

Myönnän, että minulla oli epäilykseni minun ja kolmen alle 12-vuotiaan seuralaiseni jaksamisesta 8-tuntisen tapahtuman ajan, mutta kokemukseni oli positiivisesti yllättävä. Messukeskukseen rakennettuun TubeCityyn pääsi vaeltamaan ja eksymään monien aktiviteettien vietävänä, eikä aika käynyt tylsäksi.

Kuva: Samir Abya

 

Leikin ja kilpailun muodossa Fazerin pisteellä opetettiin esimerkiksi terveellisestä ruokavaliosta ja aamupalan tärkeydestä. Aamupalan tekemistä ja omia aamupalavinkkejä kävi jakamassa myös Junior Masterchef -voittaja Otto Leskinen.

Kaupunkia kiertäessä tekemistä riitti sekä aikuisille että lapsille. Oli kilpailua sekä monenlaisia aktiviteetteja, kuten Rush-trampoliinipuiston pomppunurkkaus ja erittäin suosituksi tullut Duudsoneiden activityparkin järjestämä ninjarata. Jos kuitenkaan fyysinen liikunta ei miellyttänyt, niin aikaa pääsi myös kuluttamaan Acerin peliluolassa LANien muodossa tai sähkökartingia ajellen sekä monilla PS4-pisteillä ympäri kaupunkia perinteisessä muodossa tai astumalla VR-maailmaan valomiekkojen kanssa.

Kuva: Samir Abya

 

Itseäni miellytti tapahtuman positiivinen sanoma paneeleissa sekä positiivisuusseinästä, jonne kävijät laittoivat omat tsemppiviestinsä post-it lappuihin. Eipä se hymy hyytynyt myöskään jäätelöpisteellä.

Vaikka TubeCityssä oli tekemistä enemmän kuin tarpeeksi, eikä 8 tuntia tuntunut riittävän kaiken kokemiseen, tapahtuivat kaikki päätapahtumat tottakai päälavalla. Paneelien lisäksi yleisöä viihdytti Deatan musiikkiesitys sekä yllätysesiintyjinä nähtiin The Second Level ja Tuuli.

Kuva: Samir Abya

 

TubeCon 2018 tapahtuman päätti odotettu TubeCon Video Awards. Palkintoja olivat jakamassa suosittujen tubettajien lisäki mm. Hjallis Harkimo, joka jakoi palkinnon kaupallisesta yhteistyöstä sekä Maria Veitola, joka pääsi jakamaan palkinnon kuvauksesta ja editoinnista. Tämä oli myös ensimmäinen kerta TubeConissa, kun kyseistä palkintoa jaettiin.

Vuoden 2018 TubeCon Video Awards voittajat ovat:

Vuoden actionvideo: Jorkki 4 Länsimetro // Biisonimafia
Vuoden kauneus- ja muotivideo: Get Cyber With Me // Pahalapsi
Vuoden komediavideo: Ope Rageaa Pahasti // Hurhur
Vuoden pelivideo: Miten ne ei löydä mua?? // Deata
Vuoden kuvaus ja editointi: Travel Near // Timo Wilderness
Vuoden kaupallinen yhteistyö: 1980-luvulla // Justimusfilms
Vuoden maailmanparannus: Kiusaaminen // Jennysvoices
Vuoden tarina: Käytin kolikkoa karttana kahden päivän ajan // Eloaville
Vuoden vlogi: Surfing in a private Jet // Jarno Laasala
Vuoden video: Kohtaan suurimman pelkoni // Mmiisas
Yleisön suosikki: Ope räppää aamunavauksessa // Jan Nyberg

Otsikkokuva: Antero Semi / TubeCon 2018


Margarita on eläimiä rakastava outolintu Helsingistä ja maailman paras äiti tyttärensä mielestä. Eläinten pelastamisen lisäksi tykkään kovasti neuloa ja unelmoida suuria - joku päivä vielä julkaisen oman kirjan.