Tunnettu kotimainen tuottaja kokeilee siipiään sooloartistina – kuuntele debyyttisingle

Henri Salonen aka Hank Solo vaikutti teini-iässään vielä Smak-yhtyeessä kitaristina, mutta on sitemmin noussut yhdeksi Suomen tunnetuimmista musiikkituottajista. Mies on aikoinaan soittanut myös yhtyeessä 15 Minutes Before The Dive, jossa muuan Kasmirkin toimi bändin vokalistina. Nyt miehet ovat tuottaneet yhdessä kappaleen Söpö, joka on Hank Solon soolodebyytti. Kappale julkaistiin tänään erilaisissa suoratoistopalveluissa ja musiikkivideota singlelle voidaan odottaa myöhemmin tässä kuussa. Myös Sanni ja Kauniit & Uhkarohkeat -yhtyeen jäsenet ovat olleet mukana tekemässä kyseistä kappaletta.

“Olen tehnyt tosi tiiviillä tahdilla monta vuotta duunia ja hommien suhteen on tullut päästyä hyvään pisteeseen. Tuli sellainen olo, että nyt on sopiva sauma tehdä omaa musaa, jotain vähän erilaista – ihan puhtaasti fiilispohjalta ja ilman paineita”, Hank Solo kertoo päätöksestään siityä tuottajan hommista soolouralle.

“Kysyin sitten Sannilta, Kasmirilta sekä Kauniit & Uhkarohkeat -yhtyeeltä, kiinnostaisiko heitä tulla mukaan tekemään tätä biisiä. Kaikki innostuivat heti ja loppupeleissä koko homma meni maaliin tosi helposti. Kyseessä on ehdottomasti kimppatuotos – kunnon possebiisi”.

Henri Salonen on ehtinyt tehdä paljon nuoresta iästään huolimatta. Mies on tuottanut musiikkia Roope Salminen & Koirat -yhtyeelle, Anna Abreulle, Kasmirin debyyttialbumin ja Sannin molemmat hittialbumit, ja mies on jopa ehtinyt voittaa Emma-palkinnon työstään.

Kuuntele kappale alta.

Kuva: The Fried Music