Tuskaa ja tuttuja: Pohjoismaiden suurin metallifestivaali käynnistyy tänään

Suomen suurin metallijuhla Tuska Open Air polkaistaan käyntiin tänään. Jo kuudetta kertaa Suvilahdessa järjestettävä festari tarjoilee yleisölle tänäkin vuonna monipuolisen metallifanien leikkikentän viikonlopuksi hyvän musiikin kera. Viime vuonna yleisön viihtyvyyteen oltiin panostettu kenttäsaunalla, mikä oli itselleni positiivinen yllätys, vaikka en koskaan löylyille asti päässytkään. Mikäli sauna on tänäkin vuonna pystyssä toimitus lupaa käydä testaamassa saunan ja antaa syväluotaavan reportaasin tuskasaunan tunnelmista.

Ilokseni sain myös todeta viime vuonna, että paikalle oli pystytetty drinkkibaari, josta sai maittavaa kurkun kostuketta tuoretta minttua säästelemättä. Tästä syystä olenkin kiitollinen, että Suvilahteen on hyvät julkiset kulkuyhteydet 😉 Toivon, että yleisön viihtyvyyteen on panostettu yhtä paljon kuin viime vuonna, ja odotan innolla mitä uutta ja jännää järjestäjät ovat alueelle keksineet.

Itse kuulun niihin tuskailijoihin, jotka tulevat alueelle seurustelemaan ja moikkaamaan tuttuja, joita ei välttämättä muualla tule nähneeksi, joten on mukavaa, että festarit eivät ole rajoittuneet vaan lavan edessä pönöttämiseen ja edessä seisovan hevikarhun tukan sylkemiseen pois omasta suusta. Säästä on tällä festarilla turha huolia, sillä Tuskassa on aina hyvä sää, usein jopa tuskaisen kuuma ja sadetta kastelee hyvin harvoin. Se korkeintaan raikastaa sunnuntaisin juhlijoita.

Tuskassa on tänäkin vuonna laaja esiintyjäkaarti, joista toimitus listasi parhaat tärpit alle.
Itse odotan eniten Ghostin näkemistä livenä päälavalla. Edellisen kerran olen bändin nähnyt Circuksessa vuonna 2013, joten uutta musiikkiakin on bändi ehtinyt välissä julkaisemaan.

Perjantai

Delain, HELSINKI STAGE 14:55
Whorion, INFERNO STAGE 15:15
Lordi, RADIO ROCK STAGE 17:50
Kvelertak, HELSINKI STAGE 18:50
Testament, RADIO ROCK STAGE 19:50
Behemoth, HELSINKI STAGE 20:55

Tsekkaa myös Error – Mielen häiriöitä Solmusalissa klo 18:30.

Lauantai

Crimson Sun, INFERNO STAGE 16:10
Turmion Kätilöt, RADIO ROCK STAGE, 16:40
Mørket, INFERNO STAGE 17:10
Thunderstone, HELSINKI STAGE 19:20
Anthrax, RADIO ROCK STAGE 20:20
Stam1na, HELSINKI STAGE 21:25
Ghost, RADIO ROCK STAGE 22:30

Tsekkaa myös Scott Ianin haastattelu Solmusalissa klo 17:00.

Sunnuntai

Nuclear Omnicide, INFERNO STAGE 14:25
Hatebreed, RADIO ROCK STAGE 15:30
Nervosa, INFERNO STAGE 16:25
Gojira, RADIO ROCK STAGE 17:35
Children of Bodom, RADIO ROCK STAGE 19:40

Kuva: Aku-Axel Muukka, Tuska 2015