TuskaLive: Chelsea Grin, Betraying The Martyrs, Make Them Suffer sekä Void Of Vision Tavastialla

Viime sunnuntaina Tavastia täyttyi raskaamman musiikin parhaimmistosta TuskaLive-konserttisarjan toimesta. Aikaisista soittoajoista huolimatta paikalle oli saapunut jo australialaisen Void of Visionin aloittaessa runsaasti yleisöä. Oman suosikkini mukaansatempaava aloitus illalle näkyi myös yleisössä, sillä en usko koskaan nähneeni näin energistä yleisöä heti lämmittelijän aikana!

_dsc8301-copy

Toisena lavalle noussut, myös tuolta kenguruiden maasta ponnistava, Make Them Suffer jatkoi VoV:in energisissä jalanjäljissä. Synkronoidut breakdownit vakuuttivat myös yleisön, joka ei hetkeksikään lopettanut pomppimista ja moshaamista. Lavan edessä oli alusta asti menoa ja melskettä milloin circle pitin muodossa ja milloin hypnoottisten käsien heiluessa.

_dsc8431-copy

Betraying The Martyrsin noustessa lavalle oli tunnelma käsinkosketeltavan jännittynyt. Yleisön joukosta kuului innostuksen huutoja kuuntelijoiden lempibiisien kajahtaessa kovaäänisistä. Lavalle löysi tiensä monen stage divaajan mukana myös t-paita ja punaiset rintaliivit, jotka vaikuttivat bändiläisiä niin ihastuttavan kuin naurattavankin. Yleisöä ylistettiin energiastaan ja bändin lavashow oli yksinkertaisuudessaan jotain aivan omaa luokkaansa. Eipä säästytty politiikaltakaan, kun päästiin puistattavaan Donald Trump -aiheeseen ja lavalta pyydettiinkin vokalisti Aaron Mattsin johdolla yleisöä huutamaan “Fuck Donald Trump” sekä rakentamaan “oma muurimme”, eli musiikkigenreenkin soveliaampi ‘Wall of Death’.

_dsc8505-copy

Chelsea Grinin astellessa lavalle räjähti äänenvoimakkuus yleisössä uusiin sfääreihin. Vaikka moni vaikutti jo väsyneen reilut kolme tuntia kestäneeseen keikkaan, löytyi yleisöltä vieläkin energiaa. Lavalla nähtiin ennätysmäärä stage divaajia, ja tämä vaikuttikin välillä jopa häirinneen bändiä. Joka tapauksessa suomalaisyleisölle tutut ja jo kuuluisaksi tulleet “You guys are crazy” -lausahdukset tuntuivat vain yllyttävän yleisöä, ja bändeille jäi varmastikin ikimuistoinen fiilis Suomesta ja suomalaisesta metallikansasta.

_dsc8649-copy

Illan bändeistä nostaisin ehdottomasti Void of Visionin kaikkien listoille kuunneltavaksi ja katseltavaksi. Jos muut illan bändit eivät jo entuudestaan ole tuttuja, käyhän tutustumassa niihin erityisesti Youtuben puolella – nimittäin bändien lavaenergia tuo musiikkiin niin paljon lisää fiilistä!

Teksti: Jasmiina Kiiski

Kuvat: Nelly Tatti