Tusovka Rock tuo yhteen Suomen ja Venäjän taitajat

17. kertaa Helsingissä järjestettävän Tusovka Rockin pyrkimyksenä on lisätä venäläisen populaarikulttuurin tunnettavuutta Suomessa sekä päinvastoin. Tusovka ry järjestää tapahtumia niin Suomessa kuin Venäjällä, ja avaa portin monille pienemmille bändeille ulkomaille esiintymään pääsemisessä.

Tämän kevään Tusovka Rockissa oli kahden päivän aikana esiintymässä kaksi suomalaista artistia, neljä venäläistä artistia ja runoilijaa sekä dokumentaristi.

Tusovka Rockin ensimmäinen päivä alkoi OLIGARKHin, pietarilaisen elektronisen tanssimusiikin uuden toivon huumaavalla esiintymisellä. Bändi koostuu kahdesta miehestä, ja meno oli niin lavalla kuin lavan edessä alusta asti mukaansatempaavaa. Suosittelen ehdottomasti katsastamaan herrojen videoita – visuaalisuus on ehdottomasti yksi heidän vahvuuksistaan perinteisen venäläisen musiikin ja elektronisen tanssimusiikin yhdistämisen lisäksi.

Illan ainoa suomalainen artisti oli nopeasti sosiotaan kasvattava hip-hop/funk -duo Yhdentekevää livebändeineen. Bändi otti hyvin haltuunsa yleisön ja OLIGARKHin elektroniset askeleet vaihtuivat helposti jammailtaviksi funk-askeleiksi. Muutama yleisössä innostui myös esittelemään hoppiliikkeitään.

Keskiviikon pääartistina nähtiin moskovalainen hip-hop/reggae -legenda Detsl aka Le Truk, jonka esikoislevy on kerennyt myymään yli miljoona levyä. Faneja herra oli kerennyt näkemään ympäri päivän niin Hietalahdella kuin Nosturillakin – hänet näkikin “rahvaan” seassa koko illan. Detsl aka Le Truk oli selkeästi illan odotetuin artisti ja saikin yleisön valtaansa heti alkusekunneilta asti. Hän antoi faneille juuri sitä mitä he toivoivat – venyttäen esiintymistään yli annetun ajan.

Alta voitte tsekata Detsl aka Le Trukin Helsingissä kuvaaman My own Song -musiikkivideon.

Ensimmäiseltä päivältä jäi itselleni mahtava fiilis. Kaikki esiintyjät vakuuttivat ja jammailinkin kotimatkalla heidän biittiensä tahtiin. Innolla siis odottamaan seuraavaa päivää.