Tutkimus selvitti: Tatuoinnit saattavat lisätä ihmisen vastustuskykyä

Voit unohtaa C-vitamiinin, sillä on yksi paljon rock’n’rollimpi tapa estää kylmettymistä. Alabaman yliopiston antropologian professori Christopher Lynn on saanut selville, että ihmisten, joilla on ihollaan monta tatuointia, saattaa olla helpompi vastustaa vilustumista.

Niin oudolta kuin väitös ehkä kuulostaakin, Lynnin kollegoiden tarkempi tutkimus tukee sitä. Tutkijat keräsivät ihmisistä sylkinäytteitä tatuointiliikkeistä ennen ja jälkeen heidän toimenpiteitään, ja tutkittuaan näytteitä he huomasivat, että immunobloguliini A – vasta-aine joka auttaa meitä puolustautumaan yleisimmiltä tulehduksilta – madaltui huomattavasti niillä koehenkilöillä, jotka ottivat juuri ensimmäisen tatuointinsa. Vastaavasti niiden henkilöiden immonobloguliini A -tasot, joilla oli jo ennestään tatuointeja, ei laskenut yhtä paljon.

Mitä tämä sitten tarkoittaa? Professori Lynnin mukaan tulokset kertovat, että tatuoinnin ottaminen heikentää immuunisysteemiä, ja että tatuoitu ihminen saattaa napata flunssan helpommin siksi, että puolustusjärjestelmä on madaltunut tatuoinnin ottamisen aiheuttamasta stressistä. Mutta ruumis joutuu kuitenkin taistelemaan tulehduksia vastaan kovemmin, ja sen vuoksi vahvistuu ajan mittaan. Stressin laannuttua ruumis taas tasapainottuu. Mutta jos ruumiin ”stressaamista” jatkaa uudestaan ja uudestaan, sen sijaan että se palautuisi samaan tilaan, se mukautuukin korkeampaan tasoon.

Joten, mitä enemmän tatuointeja otat, sitä korkeammat mahdollisuudet tutkimuksen mukaan ruumiillasi on vahvistua. Tämä saattaa vaikuttaa hieman äärimmäiseltä keinolta torjua vilustumista, mutta toisaalta, jos tatuoinnit muutenkin kiinnostavat, on vahvistuskyvyn nouseminen vain yksi plussa lisää! Ja kun tarkemmin mietitään, tämän logiikan mukaan Lil Waynen voisi kuvitella olevan suorastaan voittamaton.

Lähde: Uk.askmen.com