Twenty One Pilots teki näyttävän paluun Helsingin Jäähalliin

Kovat pakkaset eivät olleet esteenä 7600 ihmiselle, jotka täyttivät Helsingin Jäähallin tullessaan nauttimaan Twenty One Pilots -yhtyeen keikasta 6. helmikuuta. Narikat pursuivat toppatakkeja ja reppuja, ja teinihysterialla höystetty kaaos täytti käytävät. Ensimmäistä kertaa näin ihmisten hylkäävän omaisuutensa käytäville päästäkseen eturiville permantoon.

Kuhina kävi aina kello 21:06 saakka, kunnes se muuttui fanien huudoksi ja kiljumiseksi Twenty One Pilotsin rumpali Josh Dunin astuessa lavalle palava soihtu kädessään. Hetken kuluttua lavan keskiosasta nousi hitaasti auton raato, jonka päällä seisoi toinen yhtyeen jäsenistä, Tyler Joseph. Molempien päitä koristi hiihtopipo. Viime vuoden hittisingle Jumpsuit käynnisti illan konsertin ja saman biisin musiikkivideoon viitaten lavalla oleva auto roihahti tuleen. Illan kolmannen kappaleen Fairly Local aikana auto katoaa lavarakenteisiin ja Tyler näyttää tipahtavan sen perässä. Hetken päästä hän ilmestyykin keskelle katsomoa hämmentäen yleisön.

Sillä aikaa kun pojat kävivät vaihtamassa asujaan pyöri hallin näytöllä video, jossa seurattiin Blurryface-albumin ikonista punaista pipoa, kunnes hattu lopulta leijaili mikrofonin eteen. Joseph pukee pipon päähänsä ja yleisö riemastuu Stressed Out -biisin intron alkaessa soida. Asuvaihdoksia tapahtuu useita kertoja, niin että jokainen sopii sen hetkisen albumin ja biisien teemaan. Yleisön into jatkui Suicide Squad -elokuvasta tuttuun Heathens-kappaleeseen ja lopulta rauhoittui melankolisen Cut My Lipin aikana. Yhtyeen esittäessä kappaletta jäähalli alkoi muistuttaa kirkasta tähtitaivasta yleisön sytytettyä kännyköistään valot ja koko halli yhtyi lauluun.

Vanhempi hitti Lane Boy räjäytti salin, kun lavalle nousi kaksi henkilöä valkoisiin suoja-asuihin pukeutuneena  ja höyryletkuilla varustettuina. Lopullinen reivimeininki vahvistui laservaloilla ja mietin, että tältä varmaan Pink Floydin lasershow’ssa näyttää. We Don’t Believe What’s on TV vei herrat permannon keskellä olevalle pikkulavalle ja siellä soitettiin seuraavat pari kappaletta, kunnes kaksikko palasi taas päälavalle loppuillaksi. Joseph selvästi osaa lava-parkourin ja näyttää sen volteilla ja hypyillä pitkin keikkaa. Parin biisin aikana miehet myös nousivat yläilmoille nostolavoilla.

Show ei kuitenkaan loppunut näihin teatraalisuuksiin. Car Radio –single, jolla Twenty One Pilots alunperin tuli maailmankuuluksi sai Tyler Josephin vielä lopuksi kiipeämään pienelle permannon perälle pystytetylle yhden hengen lavalle, joka sai allekirjoittaneen pelkäämään, että herra putoaisi vielä alas yleisön päälle. Putoamista ei tapahtunut, mutta seuraavaksi yleisön käsien päälle nostettiinkin jo alusta, jonka päällä Joseph Dun soitti lyhyen rumpusoolon.

Bandito-kiertueen Jäähallin keikka huipentui Trees-kappaleeseen, jonka lopussa nostettiin kaksi samanlaista rumpusettiä yleisön käsille, ja joiden taakse nousivat sekä Dun että Joseph. Miehet hakkasivat rumpuja iloisesti samaan tahtiin, kun konfettisade täytti Jäähallin katosta lattiaan. Koko keikka oli yksi iso teatteripläjäys, joka oli selvästi mietitty alusta loppuun ja jokainen yksityiskohta huomioon ottaen, jotta yleisö pääsisi kokemaan elämyksiä pelkän musiikkiesityksen sijaan. Aina tarkkaan mietitystä ja toteutetusta valotaiteesta lava-parkouriin kuin myös jäähallin koko tilaa hyödyntäen, oli kokonaisuus mieltä räjäyttävä ja mieleenpainuva.

Katso täältä kuvat keikalta.

Lue myös: Twenty One Pilots tarjoili jäähallikeikalla show’n, jota on vaikea unohtaa

Kuvat: Nelly Tatti


Margarita on eläimiä rakastava outolintu Helsingistä ja maailman paras äiti tyttärensä mielestä. Eläinten pelastamisen lisäksi tykkään kovasti neuloa ja unelmoida suuria - joku päivä vielä julkaisen oman kirjan.