Uuden Musiikin Kilpailun biisiehdokkaista povataan jo kesähittejä

Siskollani on jo pitkään ollut tapana katsoa vuosittaista Uuden Musiikin Kilpailua tv:stä, ja eilen istahdin minäkin ensimmäistä kertaa katsomaan. Ulkomailla vietettyjen vuosien takia on Suomen musiikkiskene valitettavasti jäänyt taka-alalle, mutta nyt voin vihdoin sanoa taas innostuneeni seuraamaan sitä. Euroviisut itsessään ovat aina olleet iso juttu Pohjoismaissa, ja odotankin jo innolla tämän vuoden kisoja!

Tämän vuoden UMK-kilpailijoista haluaisin nostaa muutaman itseäni vakuuttaneen artistin esille: ensimmäiseltä kierrokselta jäi mieleen Stella Christinen Ain’t got time for boys. Ehdottomasti oikea girl power -biisi kaikille sinkuille, ja miksei vähemmänkin sinkuille!

Toisena ehdokkaana jäi mieleen jo omaksi lempparikseni noussut ClemSOThief. Mahtava jammailubiisi! Tämä biisi pääsikin heti omalle “Moodbooster” -soittolistalleni.

Toiselta kierrokselta on pakko nostaa Cristal Snow’n Love Is Blind -kappale. Oli mahtavaa nähdä vähän “raaempaa” tulkintaa Cristalilta. Tämä oli myös mielestäni hyvin euroviisumainen kappale – eikä hänen esiintymistyylinsä jää yhtään vähempää vakuuttavaksi!

Myös Ylonan Blazing Fire sekä Mikael Saaren On it goes -biisit olivat hyvin Euroviisuille tyyliuskollisia biisejä, ja näkisin molemmat ehdokkaat mielelläni Suomen edustajina! Pidin erityisesti Ylonan musiikkivideon suloisista kotivideo-osuuksista sekä Mikaelin irkkuhenkisyydestä.

Kolmannelta kierrokselta jäi erityisesti mieleen Gušani Brothersin Poom Poom, joka on aivan varmasti yksi ensi kesän hittibiiseistä, ja tulee epäilemättä soimaan klubeilla syksyyn asti. Kuten YLE:n raadillekin, niin myös minulle tuli hyvin välimerellinen fiilis tästä biisistä, ja se löytyy jo minun tulevan kesän tyttöjen reissun soittolistalta!

Myös Sandhjan Sing It Away tulee varmasti soimaan sekä radiossa että klubeilla. Näkisin Sandhjan esiintyvän Euroviisulavalla asti jo pelkästään musiikkivideon koreografian ja puvustustyylin perusteella.

Mahtavinta tämän vuoden UMK:ssa on kuitenkin mielestäni se, miten paljon maahanmuuttajataustaisia ja taitavia esiintyjiä listoilta löytyy. Olen pitkään kaivannut Suomeen samanlaista Euroviisuista noussutta musaskeneä kuin esimerkiksi Tanskassa ja Ruotsissakin on.

Uuden Musiikin Kilpailun karsinnat televisioidaan 6.2., 13.2. ja 20.2., ja finaalilähetys 27.2.

Löytyykö teistä lukijoista Euroviisufanaatikkoja tai muuten vaan uuden musiikin ystäviä?

Katso Sandhjan kilpailukappale alta.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=avbMxTthqMg]

Kuva: YLE / Sandhja