Uusi vuosi ja muovittomampi minä

On aika kohdistaa katseet kohti alkanutta vuotta 2019! Seuraavassa tekstissä on muutamia ajatuksia, joita sinun kannattaisi huomioida astuessasi uuteen vuoteen.

Priorisoi oma hyvinvointisi

On tärkeää voida hyvin ja tehdä itselleen asioita, jotka tekevät onnelliseksi. Tee vuoden jokaisena päivänä joitakin hyviä tekoja itsellesi ja läheisillesi. Pysy luovana ja ole armollinen itseäsi kohtaan.

Helli maapalloa, vähennä movia

Mitä jos kertoisin sinulle, että sinun tulisi huolehtia yhtälailla myös maapallon hyvinvoinnista? Monet meistä muistavat ne lukuisat kuvat ja videot, joita satelee sosiaaliseen mediaan muovin peittämistä vesistä tällä hetkellä. Maailma koki viime vuonna jonkinlaisen kaoottisen muoviherätyksen. Jotkut viisaammat ovat kenties heränneet asiaan jo paljon aikaisemmin, ja hyvä niin. Kiina nimittäin ilmoitti tasan vuosi sitten, ettei se enää vastaanota muovijätettä ulkomailta.

EU-maat, mukaan lukien Suomi, ovat vuosikymmenet vieneet Kiinaan kasoittain muovijätettä. Tilanne on jokseenkin hälyttävä ja pallo on nyt heitetty jokaiselle meistä. Emme ehkä pysty pelastamaan maapalloa hetkessä, mutta voimme alkaa tekemään parempia ja tietoisempia valintoja jokapäiväisessä arjessamme. Astuessani muovittomampaan elämäntyyliin halusin eliminoida shampoopullojen ja suihkusaippuoiden käytön täysin.

Muistan kauhistelleeni sitä, miten paljon muovia kulutin esimerkiksi kuukauden aikana. Halusin tulla myös enemmän tietoiseksi siitä, mitä päivittäin ihooni tai hiuksiini laitan. Viime vuonna sain osakseni nähdä uusia paikkoja ja tutustua uusiin ajatusmalleihin. Tapasin ihmisiä eri puolilta maailmaa ja kuulin mistä muualla puhutaan ja ollaan huolissaan.

On mahtavaa nähdä miten ihmiset ovat lähteneet yhdessä tähän muovittomampaan liikehdintään mukaan. Ihmiset haluavat elää fiksummin ja tehdä hyviä valintoja itselleen sekä maapallolle. Meillä täällä Suomessa on muutamia mahtavia vaihtoehtoisia, innovatiivisia ja korvaavia kotimaisia laatumerkkejä jokaisen hyvinvointiin.

Tutustu uusiin ekologisiin vaihtoehtoihin

Haluankin nyt ylpeästi nostaa lukijoillemme vastuullisuudestaan tunnetun kotimaisen tuotemerkin Kolme Cosmetics. Brändi, joka tunnistautuu täysin muovittomaksi, kemikaalivapaaksi, on säilöntäaineeton ja näin hellii monenkin ihoa sekä hiuksia. Kolme suosii ekologisia pakkauksia ja suomalaisia raaka-aineita. Myytävät palashampoot vastaavat noin kolmea isoa shampoopulloa. Tuotteet ovat siis erittäin riittoisia ja tehty eri hiuslaatuihin sopiviksi. Kolme Cosmetics tarjoaa turvallista, hellävaraista ja kestävää kauneudenhoitoa. Ne sisältävät ihania suomalaisille tuttuja raaka-aineita, kuten vaaleanpunaista savea, aktiivihiiltä, nokkosta, rosmariinia, hunajaa, laventelia, sitrusta sekä erilaisia öljyjä ja vitamiineja.

AC Detox -palasaippuat

Kokeilin Kolme Cosmetics’n syväpuhdistavaa AC Detox palasaippua-sarjaa. Siihen sisältyy yksi palashampoo, ja yksi palasaippua erikseen kasvoille ja iholle. Saippuat ovat tyylikkään harmaita ja tuoksuvat raikkaalta metsältä. Kasvoille tarkoitetussa ympyrän muotoisessa palasaippuassa tuoksuu omat suosikkini sitruunaruoho sekä teepuu. Sekaihosta kärsivänä saippua jättää ihoni raikkaaksi ja pehmeäksi, lainkaan kuivattamatta sitä. Sen pääraaka-aine on aktiivihiili, joka syväpuhdistaa tehokkaasti kaikilta epäpuhtauksilta. Samoin kuin kolmion muotoinen saippua, vaahtoutuu se kermamaisesti ja jättää hiukseni silkkisen pehmeäksi.

Ero palasaippuan ja tavallisen shampoon välillä on suuri. Palasaippua puhdistaa hiukseni ja päänahan, mutta se ei kuivaa hiuksiani samalla tavalla kuin tavallinen shampoo. Hiukseni myös pysyvät puhtaina pidempään. Olen yllättynyt siitä, miten tarve erilliselle hoitoaineelle pesun jälkeen on paljon pienempi. Ihastuin tähän kermaisen vaahtoutuvaan iholle tarkoitettuun saippuaan, sill se ei jätä ihoani hilseileväksi, vaan kosteuttaa sen eri öljyjen ansiosta. Mahtava triplan kombinaatio jokapäiväiseen arkeen tai kevyesti matkalle.

Toxfree Cleansing Face Sorbet

Mikä olisi sen mukavampaa, kuin aloittaa päivä raikkaalla kasvojen kuorinnalla? Toxfree Kasvosorbetti vei huomioni sen toimivuudella. Sokeripohjainen sorbetti tulee lasisessa purkissa ja vaikuttaa olevan todella riittoisa, sillä otin pienen määrän käsiini ja sitä riitti kasvoille ja kaulalle. Sen sisältämät nokkosuute ja eteeriset öljyt ovat kuin sulaa vahaa kasvoillani. Sekaihoiselle tämä herkullinen tuote on erittäin tehokas, sillä se öljypuhdistaa, kuorii ja kosteuttaa saman aikaisesti. Öljyjen ansiosta sorbetti toimii myös atooppiselle tai pintakuivaiselle iholle.

Käyttäessäni sorbettia jätän sen hieman pidemmäksi aikaa iholleni ja annan öljyjen imeytyä kunnolla ihooni. Pestyäni sen pois ihoni tuntuu ihanan kimmoisalta ja ikään kuin iholleni jäisi kosteuttava seerumi. Luonnollisten raaka-aineiden ansiosta minun ei tarvitse pelätä kovien kemikaalien ärsyttävän ihoani. Kolme Cosmetics -tuotteet ovat siinä mielessä ihastuttavia, että ne sisältävät vain luonnonmukaisia aineita. Tuotteiden joutuessa luontoon ne eivät pilaa sitä.

Toxfree Deo Paste

Tunnetussa Sulapacin biohajoavassa kosmetikkapakkauksessa oleva Toxfree Deo Paste säväyttää sen ihanalla tuoksulla. Kukapa ei raikkaasta teepuun tuoksusta pitäisi? Tämä tuote soveltuu erinomaisesti sekä naisille että myös miehille. Kainaloihin laitattaessa sen tuoksu ei ole ollenkaan vahva. Tämä luonnonmukainen tuote onnistui kiireisenä päivänäkin pitämään hien hajun poissa. Se pitää kainaloni kuivana ja pehmeänä. Tuotteesta seuraava ihon pehmeys on jotain mitä kaupan deodorantit eivät saa aikaan.

Tässäkään tuotteessa minun ei siis tarvitse huolestua kemikaaleista, sillä tämä deodorantti on täysin säilöntäaineeton ja alumiiniton. Se ei myöskään sisällä keinotekoisia hajuja tai ihohuokosia tukkivia ainesosia mitä monet markkinoiden tuotteet sisältävät. Tuotteen loppuessa voin huoletta heittää purkin vaikka bioroskiin tai mereen, sillä se hajoaa sinne täysin.

Löydät Kolme Cosmeticsin Instagramista sekä heidän virallisilta nettisivuilta.

Lue myös: Uusi vuosi ja muovittomampi minä osa 2

Kuvat: Adi Dobrin


Visuaalisen viestinnän monitaitaja, jonka bravuuri löytyy valo- ja videokuvauksen parista. Kansainvälisyys, globaalinen maailmankuva ja uudet ilmiöt inspiroivat minua. Harrastuksiini kuuluu rullalautailu, uinti ja taide. Nautin kesän tuomasta valosta!