Vinkit vaihtoehtoiseen joulusisustukseen

Joulua ei tarvitse viettää harmaan keskellä, vaikka olisitkin sisustanut kotisi tämän hetken kuumimmalla trendivärillä. Punaista ja vihreääkään ei tarvitse sietää, vaikka olisikin jouluihminen. Markkinoilla on nimittäin joulun alla tuhottomasti glitteriä – kultaa, hopeaa, valkoista, sinistä, vaaleanpunaista ja sitä rataa. Nämä tuovat kivasti säihkettä harmaan keskelle!

Kuten monella minimalistista sisustustyyliä rakastavalla, löytyy minultakin sisätiloista harmaata ja valkoista. Päätinkin koristella viime vuonna hankitun valkoisen tekokuusen hopeat pallot säihkyviksi askarteluglitterillä, jottei harmaa teema vain toistuisi arkisena joulun aikaan, vaan saisi vähän säihkettäkin kaverikseen. 

Käytin pallojen askarteluun vain liimaa sekä hopean ja kullan värisiä askarteluglittereitä. Kun käytät glitteriä, muista hyvä alusta, jottei koko koti säihky illan päätteeksi. Muista myös pitää huoli ilmastoinnista käyttäessäsi vahvan hajuisia liimoja, sillä olo saattaa muun muassa pikaliimaa käyttäessä muuttua hieman huteraksi aikansa liimoja imppailtuaan.

Toinen vinkki joulunsisustukseen on valaista kuusen sijaan lempi sisäkasvi! Vietin aikoinaan joulua Australiassa, jossa joulupäivää juhlitaan keskikesällä. Joillakin on tapana järjestää joulu-picnic rannalla. Tätä tunnelmaa saat kotiisi hankkimalla vaikka peikonlehtiä viherkasvien joukkoon ja hieman kookoksen tuoksuisia kynttilöitä. Itseltäni ei löytynyt tällä kertaa kumpaakaan, joten ystävältä lahjaksi saatu kumipuu toimi tässä tilanteessa mainiosti.

unnamed-7

Joulun ei tarvitse aina olla pelkkiä perinteisiä sisustusratkaisuja täynnä. Voit miettiä millainen on sinun näköinen joulu, ja napata perinteistä vain sinulle sopivat sisustuselementit. Henkilökohtaisesti vihreän ja punaisen paljous, muovikoristeet ja rojut sekä kaupallinen mässäily ylimääräisellä krääsällä häiritsevät joulurauhaani. Tämä on siis vain oma mielipiteeni. Näillä vinkeillä saat halutessasi kuitenkin kotoisen joulutunnelman ilman, että joulu tuntuisi vastenmieliseltä valojuhlalta. 

unnamed-3

Rauhallista joulun odotusta kaikille lukijoille! Toivottavasti kotisi saa olla täynnä seesteistä ja iloista joulutunnelmaa.

Lue myös: 12 joululahjavinkkiä – Anna ainutlaatuinen lahja tukemalla pienyrittäjää

Teksti ja kuvat: Maiju Hirvonen