Yhden illan jäähyväiset: Velcra esiintyi erityiskeikalla Helsingin Nosturissa

Perjantaina 11. lokakuuta koettiin historiallisia hetkiä, kun kävin omalta osaltani jättämässä jäähyväiset Helsingin Nosturille, joka lopettaa toimintansa vuoden vaihteessa. Itselleni vielä tärkeämpi syy oli päästä näkemään elämäni ensimmäisen ja viimeisen kerran yhtye Velcra.

Spesiaalin keikasta teki myös se, että kyseistä orkesteria ei ole lauteilla nähty sitten vuoden 2008. Tämä silloin viimeiseksi jäänyt keikka soitettiin myös Nosturissa, kuin myös yksi Velcran ihan ensimmäisistä. Venuella on siis suurikin tunnearvo bändille.

Velcra kerkesi kymmenvuotisen uransa aikana julkaista kolme studioalbumia, jotka ovat kierrättäneet heitä ympäri Suomen aina Ruotsia, Iso-Britanniaa ja Keski-Eurooppaa myöden. Industrialmetallia soittavan bändin keulakuvana toimii Jessi Frey valovoimaisuudellaan.

Nosturin jäähyväiskeikka oli todella odotettu, sillä tupa oli myyty täyteen. Illan lämmittelivät kotimaiset yhtyeet Misterer sekä Iiwanajulma

Ihmispaljouden pystyi aistimaan joka solulla, sillä ilma liikkui todella huonosti ja täyteen myyty Nosturi lämpenikin hyvin. Näkyvyys oli myös vähän mitä oli, ainakin näin lyhyen toimittajan vinkkelistä. Tämä ei silti kansaa lannistanut. Tunnelma oli todella odottavainen, kun Velcra pääsi aloittelemaan parikymmentä minuuttia myöhässä. Ja kyllä yleisöä hemmoteltiin!

Settilistan aloitusruudusta löytyi The Bong Song, jolla yleisö saatiin entistä lämpimämmäksi. Neljäntenä ilmoille lauottu My Law räjäytti itsellä ainakin pankin aivan tyystin ja loput biisilistasta oli myös loistava.

Lavalla nähtiin myös bändin edellisiä soittajia muistelemassa menneitä, kuten Teppo Hudson. Rumpuja mäiski Voice Of Finlandistakin sittemmin tuttu Mikko Herranen, DJ Freak hoiti koskettimet, kitaristeina toimivat jälleen O.D. sekä Mr. Hännine, bassosoundit tarjoili Wille Hartonen ja laulupuolen handlasi tietenkin Jessi Frey.

Ei voi sanoa, että keikka olisi kylmäksi jättänyt missään määrin. Mutta niin kovaa toivon, että bändiä nähtäisiin vielä livenä kesäfestareilla, jonne he sopisivat kuin nenä päähän. Tiedän, etten ole ainoa joka tätä toivoo. Mutta hei, hyvää kannattaa aina odottaa! Ja kiitos Velcra, kaikesta tähän asti! Musiikkinne elää vielä pitkään!

Settilista kokonaisuudessaan:

 1. The Bong Song
 2. War Is Peace
 3. Water Is Getting High
 4. My Law
 5. Our Will Against Their Will
 6. Big Brother
 7. Tension
 8. We Must Start Again
 9. Quick and Dirty
 10. Can’t Stop Fighting
 11. Shine For Me
 12. Test Animals

Katso täältä kuvagalleria keikasta.

Kuvat: Maria Mihhailova